Avtistični otrok in kričanje
Ne rečem, 15.08.2023 ob 10:12
Ne rečem za te extremne primere, kot je ta slep otrok.
Ampak večina teh otrok tuli, KER JIH STARŠI NE POMIRIJO! Razumete?? Starši ne reagirajo, jih ignorirajo v stilu… sam se bo pomiril…..jaz pa že ne bom odložila vejpa vsakih 15 minut zaradi njegovega tuljenja….s tem ga bom samo še bolj razvadila….brigajo me sosedi, a ne razumejo, da so to otroci….če jim kaj ne paše, naj gredo na samotni otok….
Večina tega doživim po kampih, naseljih, apartmajih v tujini. In tam ne moreš klicati CSD. Če bi se mi to dogajajo v bloku, bi pa zelo hitro poklicala CSD. To je namreč ZANEMARJANJE OTROKA in pika.
No, no, no tako hudo pa spet ni. Pojdi na en šnops v lokal izven kempa. Življenje je lepo, če si ga takega narediš. Pika.
Vsakič, ko se otrok dere ali “čudno joka” na balkona, bi moral eden poklicati policijo in povedat tako kot je – da otrok kriči, je zaprt na balkonu in kaže znake zanemarjanja, trpinčenja, bojite se da ne celo nasilja. Parkrat ji pošljite policijo na dom, pa bo ženska našla motivacijo, da se nauči kako se ravna z avtističnim otrokom.
V bistvu ne gre tu samo za avtistične otroke, ampak tudi za vse ostale razvajene in agresivne otroke že od malih nog. Mati mu nič ne reče če se dere in kriči in tako ostali trpijo. Res bi take matere morale na izobraževanje ali v posebno šolo, ker zakaj je to naša briga, če ga ona ne zna pomirit. Noče ga! Ker uživa v trpinčenju. CSD-jem se fučka. Oni naredijo samo še dodatne probleme brez sankcij!
Mame so krive, 15.08.2023 ob 10:31
V bistvu ne gre tu samo za avtistične otroke, ampak tudi za vse ostale razvajene in agresivne otroke že od malih nog. Mati mu nič ne reče če se dere in kriči in tako ostali trpijo. Res bi take matere morale na izobraževanje ali v posebno šolo, ker zakaj je to naša briga, če ga ona ne zna pomirit. Noče ga! Ker uživa v trpinčenju. CSD-jem se fučka. Oni naredijo samo še dodatne probleme brez sankcij!
Kot so povedali zgoraj, tudi ena čez rit zaleže.
Takle, 15.08.2023 ob 10:34
Kot so povedali zgoraj, tudi ena čez rit zaleže.
Sem še una generacija, ko se je to eno čez rit ali okoli ušes, prakticiralo povsod. Moj sošolec je bil za današnje razmere tudi avtist. Ni mu šlo v šoli, stalno je nagajal, se spomnil takih neumnost, da smo bili vsi zgroženi. Doma na podstrehi je na skrivaj kadil in metal čike v neke cunje. Dokler se ni zgodilo najhujše. Hišo je zažgal.
Verjemi, da so tako zverinsko tepli, da je naša mati večkrat letela do njih in ga reševala. Ko je nečloveško vpil pri 13ih: Ljudje pomagajte!!! Čisto nič ni pomagalo. Le mi otroci smo se zgroženo tiščali skupaj in jokali z njim v naši hiši.
Danes je star 62 let. Sicer poročen in ima dva zdrava otroka, ampak je še vedno tak, kljub “tretmaju iz doma za obešanje”. Je bil voznik hijaba in vsakič, ko je tankal, je ukradel najmanj 20 litrov nafte, ki jo je skladiščil doma. Če ni v peči zagorelo, jo je polil po kurjavi in mi smo s strahom čakali kdaj bo vse skupaj odletelo v zrak.
Kot že rečeno. Nismo v njihovih čevljih in biti pameten v tem primeru, ni ravno fer.
mamaavtistov, 15.08.2023 ob 10:02
Ponavadi se ne oglašam.., Ko avtist kriči in ima napad, nimaš kaj narediti, čim bolj umirjeno počakaš da mine. Vsakakršno kričanje, ogovarjanje, objemanje je za njih še dodaten stres in napad besa in kričanja še poveča. Z leti se naučijo, da se prej umirijo oz. je teh izbtuhov manj – se do neke stopnje kontrolirajo. Največje breme starsev je pa, da so 100% na preži, da se izognjejo situacijam, ki bi jih pripeljsle do izbruha. Izruhnjejo – kričijo lahko, ker jih moti sonce, tišči kaksen kos oblačila, zavohajo kakšen čuden vonj ( hrana, parfum, mehčalec..), nepredviden dogodek (zastoj na cesti, odpoved kopanja zaradi dežja, če zmanjka vode ali elektrike), moti jih preveč ljudi, čakanje v vrsti, hrup, drugačna hrana… Staršem je zelo neprijetno, ko imajo otroci izgrede, ampak največ naredijo da so popolnoma mirni in sproščeni – ker vsako dodatno napetost avtisti dobesedno čutijo in vse potencirajo naprej. Življenje s taksnimi otroci je neverjetno težko, večina starsev je ze brez vasega obsojanja, utrujenih. Lahko je pisati, če imaš zdrave otroke. Aja zdravstvo postavi diagnozo, v šoli dobijo par ur pomoči. Za vse ostalo so pa starsi vecinoma sami, ni nobenih terpavtskih obravnav in svetovanj..Prosim za strpnost in sočutje.
Podpis.
Sem čakala, da se oglasi ena, ki ve, kaj pomeni avtizem in ne ostale kokoši, ki samo kokodakajo o zadevi, ki je za njih razumljiva toliko kot kvantna fizika. Da bi si vsaj prebrale malo o tem. Sam veliko vprašanje, če bi razumele. Res sem zgrožena nad populacijo tu gor. Upam, da provocirate s tepežem in prijavljanjem, če veste, da je otrok avtist.
Anonimno133, 14.08.2023 ob 16:47
Odpiram temo za vse starše avtističnih otrok. Ali je značilno, da avtistični majhen otrok do cca 4-5 let kriči in cvili ob vsaki priložnosti? Naj bo to igra ali zgolj sporazumevanje. Kaj mora starš ob takem kričanju naredit, otroka pomirit ali ga zamotiti z nečim? Ali ga pustit da cvili v nedogled in pri tem dobiva živčni zlom cela ulica, trgovina, pošta, vrtec? Cvili in kriči se ob vsaki uri, zgodaj zjutraj, pozno zvečer. Otrok je majhen in ne ve, da to cviljenje ni dobro in povzroča probleme ostalim. Nismo zasledili da ga mati poskuša umirit, utišat, objet … Karkoli. Še smeje se zraven, ko otrok dobi histerični izpad. Njej je očitno fino, da otrok cvili na glas in nič ne naredi.
Kakšni so to starši da se preko svojih otrok izživljajo? Otrok občasno tudi zelo čudno joka. Na balkonu. In zdaj ljudje ne vemo, ali ga tepe, muči, ker joka po eno uro. Ne poznamo jih dolgo ker so na novo preseljeni. Ne vemo ali ji je kdo že kaj rekel, da naj otroka pomiri, da to ni za poslušat, ker živčno trpimo. Otrok na videz ni zanemarjen, je pa z obnašanjem izjemno nemiren in hiperaktiven. Ima pa vse prepoznavne znake avtista. Ko ga človek opazuje, je popolnoma v svojem svetu.
Kako v tem primeru, da se zadeva umiri? Je imel kdo podobne izkušnje in težave in kako to rešit? Zgodba ni izmišljena in je še kako resnična.
Srečna si lahko, da nimaš otroka avtista, kot prvo, in kot drugo, straši takšnega otroka ne morejo zapreti v klet. Avtizem je posledica dveh konfliktov, ki označita možganska releja na korteksu (možganska skorja) in sicer levo in desno možgansko hemisfero. Če je označen rele močnejši na levi strani, je otrok maničen, če je močneje označen na desni hemisferi, pa je otrok depresiven. Manični avtisti bolj, ali manj kričijo, so hitri… depresivni avtisti pa se dajo v en kot in se pozibavajo…. Torej ta otrok je očitno močneje zaznamovan na levi strani, zato je maničen. Naše zdravstvo ne zna zdraviti avtistov, niti se ne trudijo. Zdravljenje pa je zelo enostavno.
Telefon, 15.08.2023 ob 10:28
Vsakič, ko se otrok dere ali “čudno joka” na balkona, bi moral eden poklicati policijo in povedat tako kot je – da otrok kriči, je zaprt na balkonu in kaže znake zanemarjanja, trpinčenja, bojite se da ne celo nasilja. Parkrat ji pošljite policijo na dom, pa bo ženska našla motivacijo, da se nauči kako se ravna z avtističnim otrokom.
ne privoščim ti otroka avtista, ne veš kaj pišeš, če bi ga imela, bi drugače razmišljala.
NATUR0PAT704, 15.08.2023 ob 11:34
Srečna si lahko, da nimaš otroka avtista, kot prvo, in kot drugo, straši takšnega otroka ne morejo zapreti v klet. Avtizem je posledica dveh konfliktov, ki označita možganska releja na korteksu (možganska skorja) in sicer levo in desno možgansko hemisfero. Če je označen rele močnejši na levi strani, je otrok maničen, če je močneje označen na desni hemisferi, pa je otrok depresiven. Manični avtisti bolj, ali manj kričijo, so hitri… depresivni avtisti pa se dajo v en kot in se pozibavajo…. Torej ta otrok je očitno močneje zaznamovan na levi strani, zato je maničen. Naše zdravstvo ne zna zdraviti avtistov, niti se ne trudijo. Zdravljenje pa je zelo enostavno.
avtista je možno pozdraviti do 11. leta starosti, potem pa ne več.
Za Zimo, 15.08.2023 ob 10:28
Sem delala v vrtcu, kjer je bil težji primer otroka avtista.Je hudo.Je vpitje, je kričanje, da te vrže s stola.
Ok. Si delala v vrtcu. Zakaj pa je bil ta otrok s težjo avtistično motnjo v normalnem vrtcu? Če sem prav seznanjena, obstajajo tudi t.i. razvojni vrtci. Vem, da so tudi takšni starši, ki vpišejo take otroke v normalne vrtce in osnovne šole. Pa vendar. Ali nimajo vzgojiteljice ali strokovni kader v posameznem vrtcu nobenih pooblastil, da strokovno ocenijo kdaj je kdo primeren in kdaj ne za običajen vzgojni proces?
Takle, 15.08.2023 ob 11:27
Podpis.
Sem čakala, da se oglasi ena, ki ve, kaj pomeni avtizem in ne ostale kokoši, ki samo kokodakajo o zadevi, ki je za njih razumljiva toliko kot kvantna fizika. Da bi si vsaj prebrale malo o tem. Sam veliko vprašanje, če bi razumele. Res sem zgrožena nad populacijo tu gor. Upam, da provocirate s tepežem in prijavljanjem, če veste, da je otrok avtist.
Podpis pod tole! Ravno sem hotela napisati, kaj je z vami? Ste sami osebe s posebnimi potrebami, da ničesar ne razumete? Da si ne znate niti približno poiskati razlage o tem kaj je avtizem? Ste čisto navadni zblojeni sadisti ali kajjjj? Tepež. Lasanje. Zapiranje v sobo. Se lahko tako sadistično izživljate nad vsem, kar je drugačno? In ne posvoji krivdi!!!
Dajte se (če premorete vsaj kanček empatije) vživeti v kožo takšnega otroka in njegovih staršev! In prosite boga, da ne boste NIKOLI nemočni in odvisni od pomoči drugih. Ki bi se lahko tudi tako izživljali nad vami!
Moj bratranec je avtist. Nič ne pomaga, še najmanj grob pristop. Njegov oče je klinični psiholog, vse živo so poskušali. Pa ne bom rekla, da je kovačeva kobila zmeraj bosa, ampak, enostavno, ne gre. Če mali kriči, si vsi zatiskamo ušesa. V prejšnjih časih so jim dajali pomirjevala, zdaj pa menda (uradno) ne več, ker ni humano. Tudi meni se zdi na prvi pogled, da sta starša pasivna, v resnici pa nista! Ves čas sta na preži, ker se fant celo samopoškoduje, razbija stvari, tepe ljudi okoli sebe. Zdaj, ko je v puberteti, je velik problem njegov spolni nagon, ki ga seveda ne kontrolira. Masturbacija v javnosti, nadlegovanje oseb ženskega spola,… Klicanje CSD in policije, kot tu nekateri predlagajo, nima nobenega smisla. Moj bratranec je zdaj med tednom v zavodu, kjer jih skozi terapije na njim sprejemljivi način navajajo na kolikor toliko samostojno življenje.
Vsi starši, ki imate zdrave otroke, se zavedajte, da imate največjo srečo v življenju!!!
Anita696, 15.08.2023 ob 13:04
Vse defektne, tako in drugače invalidne in zaostale osebke bi bilo potrebno ob prvi diagnozi, ki to potrjuje, evtanazirati. Vsi ti osebki so samo breme družbi in za skupno dobro itak nekoristni.
To bi bilo super, saj bi se končno znebili janše in mjegovih retardiranih psihopatov.
Forum je zaprt za komentiranje.