Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice avstrijska jezera

avstrijska jezera

Zdravo,

odpravila bi se na nekaj dnevni dopust v Avstrijo, natančneje raziskovala bi avstrijska jezera s kolesom. Spala bi na enem mestu, gledala sem nekako okoli Mondsee, Wolfgangsee ni pa nujno ravno pri teh jezerih.
Moja dilema pa je kako izbrat prenočišče, nekako bi mi ustrezalo v kakšnem fletnem mestecu ob jezeru pa sploh ne poznam teh koncev in ne vem kaj izbrati. Bi lahko kdo svetoval kraj, mogoče cel prenočišče v teh koncih, kakšen B&B/polpenzion sem imela v mislih.

Vesela bom kakršnihkoli informacij o teh koncih 🙂

Hvala
lp

Pred leti sva sredi poletja obredla Wolfgangsee (super izlet z železnico na Schaffberg – mislim, da se tako reče gori), Mondsee, Attersee, Halstättersee (tega zadnjega nikar izpustiti!). Bilo je super, čeprav vroče, je bilo bolje kot kje ob morju. Prenočišča sva pa iskala kar sproti, kje v kakšnem gasthausu ob poti, v kakšni manjši vasi. Ni bilo problem najti, čeprav sva bila sredi turistične sezone, tudi cene so bile ugodne. Pa Avstrijčki so še pa še prijazni do turistov. Če si pa izbereš kakšno fletno mestece ob jezeru, bo cena gotovo višja.
Sicer imaš pa o Avstriji tudi spletno stran v slovenščini , kjer morda tudi kaj najdeš.

mi smo bili že večkrat na kratkih avgustovskih počitnicah v avstriji. in glede prenočišča v avgustu ob jezeru zna bit problem, ker so zelo zasedena.

mi smo bili v okolici wolfgangseeja in achenseeja. achensee je na meji z nemčijo in me je spominjal na bohinjsko, je bolj hladno. za prvič ti priporočam wolfgansee in vnaprejšnjo rezervacijo. mi izberemo kar pol penzion (v družinskem hotelu 3-4*) in smo vedno tudi zelo dobro jedli. jaz vedno rezerviram preko neta direktno v hotel, plačam rezervacijo z viso in nikoli ni bilo problema.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close