Avstralija
Zdravo,
preveri malo na Emirates iz Ljubljane preko Nemčije in Dubaja za Australijo, odvisno kdaj boš letela tja in koliko časa boš tam.
Mi smo si že sedaj rezervirali karto za Fiji drugo leto junija ali julija!
Malo preveri po agencijah kakšne so cene, letos ali pa za drugo leto, bolje rezervirat preje kot pa potem, ko plačaš 100 ali 200 evrov več za karto!
Lep pozdrav
Mare
hoj
jest sm letel z MALAYSIAN AIRLINE karta je bila predlani okoli 200000sit in je bila 20% ceneje od ostalih pa še prestopili smo v KUALA LUMPUR-ju in smo imeli zaston hotel za eno noč tako da sem bil tam dva dni in si ogledal tudi prestolnico Malezije. hotel je bil ful dober 3+ po evro standardih
v avstralijo pa se ne splača jet za manj kod dva meseca!
če bi mel pa deset dni bi si pa pogledu Sydney, koralni greben in za kaka dva dni bi si najel avto ter se odpeljal v notranjost…
lp jure
Tudi jaz sem letel z Malaysian Airlines in sicer iz Dunaja. Prav tako, kot ti Jure sem imel voucher za hotel “Subang Airport Hotel”. Saj si bil v tem hotelu, kaj?
Sicer pa tudi jaz mislim, da se v Avstralijo ne splača iti le za 10 dni. Priporočal bi ti Surfer’s Paradise v Queenslandu, Golden Coast in pa seveda veliki koralni greben. V Malloollaba je tudi Marineland, ogromen akvarij.
Lufthansa ne leti več v Avstralijo. Poglej še mogoče za British Airways in Virgin Atlantic iz Londona (do Londona pa z Ryanairom ali Easyjetom).
10 dni bo zagotovo premalo. Pa jaz ti ne bi priporočal Surfers Paradisa oz. celotnega Gold Coasta, ker je Surfers totalno zabetonirano mesto (v smislu Portoroža ali španske obale) s samimi Japonci, takih mest pa je po svetu dovolj. Priporočam: Sydney, Byron Bay, Whitsunday’s, pa malo notranjosti s kraji sredi ničesar. Za živali priporočam park v bližini Townsvilla (Billabong Sanctuary) – največ dobiš za najmanj denarja.
LP
10 dni je vsekakor malo, ampak če imaš pač samo toliko časa, zakaj pa ne? Mislim da v desetih dneh lahko prideš od Sydneya do Cairnsa. Začneš v Sydneyu in si tam vzameš 2 dni. Potem greš preko Coffs Harbourja do Harvey Bay-a (vmes vidiš še najbolj vzhodno točko Avstralije – svetilnik na rtu Byron in Surfers paradise). Iz Harvey baya greš lahko na enodnevni izlet gledat kite (avgusta so še tam, za september ne vem), ali pa na največji avstralski otok, Fraiser island.
Potem greš mimo Rockhamptona in Mackay-a v Townsville. Na poti proti Cairnsu je še veliko slapov (Jourama falls, Milla Milla falls, Kuranda, lahko si ogledaš farmo orhidej. V Cairnsu greš na izlet na koralni greben in to je to. Če ti zmanjka časa pač kaj izpustiš.
Če že greš tako daleč poskušaj čimveč odnesti in videti, lp
Naceloma bi september moral biti prijeten. Konec zime, enkratno, za Sydney si vzami kak pulover, ker je kljub 20C sveze, saj precej piha veter, severneje pa je vroce, edino ponoci je sveze. Bil sem avgusta, in je bilo super… Lepo toplo, ne prevroce. V tem casu je dobro izbrati kraje blizje ekvatorju in juznemu povratniku. nekaj sem pripravil na spletu: http://www2.arnes.si/~sspicika/australia/avstralija.html
lep pozdrav in srecno pot. Imre
Forum je zaprt za komentiranje.