Najdi forum

avstralija

HAY!
Zanima me vse o avstraliji, ker načrtujem naslednje leto potovanje. Zanima me tudi vse o prostovoljnem delu z živalmi in kakšne so možnosti za začasno zaposlitev. Vsi ki kaj veste pišite na moj email.

lp

Avstralija je velika. po prvem šoku, da je to res veliko, sem preživela 2 čudovita meseca ( še zdaleč premalo ! ) tam. avstarlija je zelo enostavna za potovati. predvidevam, da boš pristal v enem večjem mestu ( melbourne, sidney ), kjer priporočam, da se nastaniš v enem izmed številnih hostilih in si organiziraš potovanje. potovala sem z avtobusi, vlakom, rent a carjem, notranji let. vse poteka super gladko. za razna dela imaš v vseh večjih mestih posredovalnice del, kjer najdeš kontakte in se pač prijaviš za delo. največkrat je to obiranje sadja ( najbolj pasje je pobiranje macadamie ) in pomoč v hostlih. za avstralijo je več nasvetov, kako pač največ videti in doživeti, tako, da moraš sam vedeti kaj te najbolj zanima. meni top of je bil outback iz adelaide do darwina in cela rdeča avstralija, pa kempiranja zunaj, neverjetnih 53 stopinj, aborigini in uluru pa katatjuta ( prosim: ne lazi gor, ker jih s tem užališ ). zanimiva in bolj žurerska je vzhodna obala, pa razni safariji z džipi in mnogo popotnikov. imela sem srečo in spoznala veliko avstarlcev, saj jih back packerji ponavadi ne, saj se družijo z ostalimi popotniki s celega sveta. narava je osupljiva, vse kar lazi in gre in raste je enormno, prav tako poraba spite vode, saj ob teh temperaturah ne moreš drugače kot piti vodo non stop. a ja, za delo v avstraliji rabiš dovoljenje, pozanimaj se na ambasadi v ljubljani.
zgodb je še in še……………..lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close