Najdi forum

Avstralija

Koliko stane pribl. bencin v Avstraliji?
A je dovoljeno prinesti s sabo kaj malega žaganih pijač – za darilo?
Koko je kaj z moznostjo stopa ali kaj podobnega iz Brisbane do Cairns (proti Severu)?

Hvala.
lp ur;)s

Ceno bencina ne vem, zagotovo jo najdeš na netu! Je pa zagotovo precej cenejši kot pri nas. Ko sem jaz nesel s seboj dve slovenske buteljke (belo in rdeče vino) ni bilo nobenega problema, pa še kup majhnih daril sem imel zraven (poroka).
Glede štopanja je v Avstraliji nenapisano pravilo da naj bi se ne štopalo, vsaj 99 l. je bilo tako. Možnosti je veliko: poceni avtobusi(Mccaferty, Explorer…, vlak, poceni leti (virginblue.com), rentacar ni drag. Je pa še možnost nakupa poceni avta ali pa da si najdeš somišljenike – backpackerje, ki potujejo v tvojo smer in se z njimi dogovoriš (kriješ del bencina) za pot. V vsakem hostlu najdeš oglasne deske, kjer popotniki iščejo ali ponujajo prevoz. Pravim pa, za avtoštop nisem slišal. Lahko pa probaš!
Lp

cene bencina v Avstraliji so manjše kot pri nas, prav tako je tudi posebnost da se
cene od dneva do dneva razlikujejo, tako da je včasih potrebno malo spremljati
gibanje cen.
Glede alkohola je pa tako kot drugod po svetu 1 liter žgane pijače in 2 litra vina
(tudi za kakšen dodaten liter ne komplicirajo).
Glede štopov v Avstraliji ne bi vedel ker nisem nikoli štopal. Se pa splača ogledati Cairns lepo mestece, imajo veliko hotelo ki niso pretirano dragi, pravo tropsko vreme (mesec marec), na ogled so tudi velike križarke ki se ustavljajo v pristanišču in še posebnost v vseh trgovinah so cene in reklame v japoniščini

LP

Joe

Pozdravljen,

V Avstraliji sem bila letos januarja.
S seboj sem prinesla tudi dva litra teranovega likerja ( darilo ) in na carini mi niso nič komlicirali.
Glede cen bencina pa je bilo čisto odvisno od dneva do dneva.Cene so se gibale od 0.79 $ pa do 0.89 $.Zanimivo je, da cena bencina ni enotna za vse bencinske postaje, kot je to pri nas, temveč so manjša odstopanja.

LP,

Sheila

Hvala vsem za informacije. Torej do kaksnega 2l alkohole no bo problem, vec ga pa itak ne rabim za darila.
Glede bencina pa tud hvala za info.

lep dan se naprej
ur;)s

Konec februarja so ble cene bencina: 0,89 (Gold Coast, Brisbane) do 0,97 AUD(Townsville) …. bolj kot gres proti severu, drazji postaja bencin. Ce so tri bencinske na 200 metrov razdalje, ni nujno, da bodo vse imele isto ceno, vendar se redko razlikujejo za vec kot 0,01 AUD :).

Za stopanje sicer tocno ne vem, vendar se mi zdi, da ni dovoljeno. Nikoli sicer nisem nikogar srecal. Itako pa je z avionom tak poceni, da se verjetno ne splaca. Mi je en ponudil prevoz Sydney-Brisbane, pa je blo tolk dat zraven za bencin, da je blo drazje kot avion v tej smeri.

Za alkoholne pijace pa, tak kot so napisali – pri malih kolicinah ne komplicirajo.

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close