Avstralija
z rastlinami in raznimi semeni se raje ne hecaj. Morda ti rata a večinoma so zadeve zelo tvegane. Avstralci imajo namreč pse in ti rečem, da ti vse zvohajo. Še bolj so pa problem druge carine, če boš pač kje presedala oz se ustavljala. Sicer pa sem jaz imela nekaj školjk v velikem ruzaku ne pa v osebni prtljagi in mi je ratalo. Mislim, da je vsekakor večji problem, ko tja prideš ne pa ko iz avstralije potuješ domov.
B&B
_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/
_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/
LP Metka!
Mislim da ne bos imela problemov, če s sabo domov vzameš nekaj školjk. Ne vem pa kako je to z rastlinami?
Jst sem, ko sem bil pred dvemi leti dol sem sabo vzel kar dosti evkaliptovih semen, pa se neko posušeno praprot, ki sem jo utrgal pod slapom v Blue moutains. Imel sem pa tudi dva manga, ki jih je carinik v Sloveniji imel za dva kokosa?! 🙂 ni mu ravno uspelo…
Z izvozom raznih stvari ne bos imela nobenih problemov, imela bi jih v tem primeru ce bi to prinesla s sabo v Avstralijo..
Lepo se imej se naprej v Avstraliji!
Kot pravi Slovenec ti moram seveda malo zavidati 🙂
P.S- Mimogrede kje se trenutno nahajas?
LP, Uros
Hi!
Trenutno sem v Byron Bayu, vendar zdaj odhajam v Gold Coast.
Jap, njihovi psi so neverjetni, Avstralci pa tudi. Veliko stvari so mi ze tu zaplenili. Pes mi je izvohal sadni kompot, ostala pa sem tudi brez sendvica, ker je imel potrosen gor petersilj. Skoraj sem ostala se brez sotora, samo sem se zlagala, da se nikoli ni bil rabljen. Se sreca, da zgleda kot iz trgovine.
Fajn se mejte v Sloveniji. Tu sonce neusmiljeno zge, pa sem cela zasmojena. Nase kreme za soncenje tu ocitno nic ne pomagajo, ker se mazem in mazem pa ne pomaga nic.
LP, Metka
Forum je zaprt za komentiranje.