Najdi forum

Avstralija

Zadnje čase veliko slišim kako Avstralija vabi ljudi na njihov kontinent, za delo baje ni problema, živi se lahko super. Ali katera dejansko pozna koga, ki se je odločil za selitev tja in kakšni so njegovi “vtisi” na življenje tam doli.

M.

Leta 82 sem se morala odločiti med odhodom v Avstralijo in družino. Odločila sem se za slednjo. Še danes me razžira črv dvoma, če sem se prav odločila. No zakon je šel v franže, take lepe priložnosti pa nisem nikoli več imela. Če bi danes imela 20 let, bi šla “včeraj” ne jutri. LP

Kolegica je hotela iti, dol ima sorodnike, ki so baje zelo zadovoljni. Vendar pa ne dobi papirjev, ceprav jih pesti hudo pamanjkanje delavcev z njeno izobrazbo.

Ja, jaz imam ene sosede, kjer jih je iz družine kar nekaj odšlo tja dol. Najprej en brat, potem drugi brat, potem čez par let še sestra. In kasneje so si doli ustvarili družine. Eden si je ženo našel doma in jo odpeljal dol, druga dva pa sta partnerja našla med tamkajšnjimi Slovenci. So pa v prejšnjih časih odšli dol že njihovi strici.

Jaz sem “tam dol”, pa ce koga kaj zanima, kar… Sicer vsake toliko casa kaj nacnemo debato, pa gre hitro mimo. Za resne kandidate je pa vec na “Slovenci po svetu”.

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close