Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice avstralija- potovalni čeki

avstralija- potovalni čeki

Eno vprašanje- kako je v Avstraliji s potovalnimi čeki- oziroma kaj priporočate glede denarja. Ali naj imam evre in jih sele v Avstraliji zamenjam,ali ze tukaj?
Pa se glede avta me zanima- katero firmo priporocate, ste imali kaksno slabo izkusnjo- skratka karkoli- se pa mudi ker cez dva tedna ze odhajam. Hvala

tudi jaz potujem v Avstralijo vendar šele v začetku marca
zanima me pa poleg tvojih vprašanj naslednje
kje si dobil karto in za kakšno ceno, ter od kod letiš in kje pristaneš.
bog lončki za odgovor

Ojla,

Jaz sem vzel doli tisoč dolarjev v potovalnih čekih, ostalo pa je VISA pokrila. Priporočil bi ti, da kar tukaj narediš potovalne čeke (na Ljubljanski banki jih izdajajo). Downunder pa jih lahko menjaš skoraj vsepovsod – in to v glavnem brez provizije! V kolikor čekov še nisi uporabljal – vsak ček, ki ga vnovčiš si zapiši njegovo številko – v primeru kraje pokličeš center za kraje čekov in imaš denar povrnjen v 15 minutah.

Glede avta pa… jaz sem ga doli re rental za par dni, saj sem se večinoma vozil z avtobusi (je cenejše).

Pozdravi mi vse tam doli in nam prinesi kanček sonca

LP Simon

p.s. a boš za novo leto doli? Sydney?

Odhajam 22. decembra- letim iz Frankfurta do Tokya in potem v Sydney. Karto sem kupila na travel overland de avgusta- stala pa je 1150 evrov- ce bi jo kupila prej bi bila seveda cenejsa

hvala na informaciji, kajti tudi js sm dobil eno ponudbo za približno 1150 euro
zanima me pa koliko časa boš čakala na naslednji let iz Tokya, kajti dobil sm še ponudbo za 1000 euro do Taipei-ja čakanje 16 ur in nato let do Brisbana ali prespati v Taipei-ju in nato let do Sydney-a

V Tokyu cakam 5 ur, ko grem pa nazaj pa letalska družba plača spanje eno noč- priletim ob 6 popoldne- letim naprej pa ob 2 popoldne naslednji dan

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close