Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice avstralija- mednarodno voznisko dovoljenje

avstralija- mednarodno voznisko dovoljenje

Ali je za najem avtomobila v Avstraliji potrebno imeti mednarodno voznisko dovoljenje ali zadostuje nase ?????

Ojla

Da, potrebuješ ga. Dobiš ga na poslovalnicah AMZS-ja, itd. Prinesi le fotko in par jurjev ter 10 minut svojega časa 🙂

LP

Kaj pa v primeru da ga nimas- ali ti sploh oddajo avto?

Ojla

Po mojem da ne. KO sem jaz rental sem ga moral pokazat. Pa tudi če te ustavijo policaji ga moraš pokazat. Mogoče se je sedaj kaj spremenilo, ker smo člani EU, sam ne verjamem. Pozanimaj se kar na Australskem veleposlaništvu pa boš dobil odgovor iz prve roke.

LP Simon

Najprej se zavedaj, da vozijo Avstralci obratno kot mi, po levi strani. Ni tako enostavno, kot si mnogi mislijo. Predvsem v mestih! In druga nevarnost so kenguruji, ampak ok.. meni je največji problem obratna smer vožnje.

In bo kar potrebno imeti mednarodno vozniško, še kar…

No, jaz sem naredil cca 20.000 km po levi strani. Predvsem so mi delale težave vključitve, ko sem zavijal iz neprednostne ceste na levo…

Obvezno sem zavil na nasprotni pas.

Ampak angleži so strpni šoferji, v Indiji je pa to itak nepomembno, ker vso vozijo po sredini…

lp

bv

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close