Avstralija in Zelandija
Pozdravljeni
Imam nekaj vprasanj glede dela v Avstraliji, kako je z delovno vizo, ali je sploh potrebna… js bi delala v kakem biroju (arh ali krajinska arh.)_3 mesece Ce si ne bi nasla tega pac kaj drugega, mogoce bi otrocicke cuvala:) Kako pa je s prenocisci za dalj casa-hostli mogoce? Kakrsnakoli informacija bi mi zelo prav prisla. Kaksni pa so pogoji za Novo Zelandijo? Hvalja
Nusa, bojim se, da se boš v tujem svetu težko znašla, ko še na tem portalu zadeneš ravno najmanj primeren forum za tovrstno vprašanje.
Če že administrator ne utegne prerazporejati napačnih tem v ustreznejše forume, sami poskrbimo za vsaj malo preglednosti na portalu s tem, da pišemo tja, kamor vsebinsko spada…
Za Avstralijo je težko dobiti delovno vizo, moraš imeti deficitaren poklic, nekoga v Avstraliji, ki garantira zate, itd. Delovna zakonodaja je zelo stroga, zato je težko dobiti delo brez delovnega dovoljenja. Največja možnost so občasna dela, pobiranje sadja, bombažđa (je že mimo), pomoč v restavracijah (že težje), mogoče tudi varstvo.
Prebivanje v Hostlih in bacpackerjih ni problem. Če misliš na Youth hostle, je ceneje če si včlanjena v mednarodno zvezo.
Vizo lahko dobiš preko interneta, pazi na izbiro (2-Slovenija).
Poceni letalske karte za znotraj države lahko naročiš preko interneta, vendar moraš biti v Avstraliji.
Nekaj slik iz Aystralije lahko pogledaš na http://gatnik.com/picgal
Lep pozdrav
Lep večer. Jaz pa sem v veliki stiski, zakaj: zato ,ker moj dragi si želi drugo leto iti v Novo Zelandijo, jaz pa se odlašam s tem. Nevem kaj naj naredim, naj res vse pustim kar imam tukaj, in grem znjim za vedno?, in si ustvarim novo življenje tam doli, ki je zelo…………….daleč, pomagajte mi in mi kaj pametnega svetujte, ker že veliko sem slišala od drugih ljudi, ki so tam. Hvala za razumevanje.
Eh spet se oglašam , ja delo tam bi 100% dobila. Greva pa z fantom tja tako da bova odšla že letos oktobra. Ja vse sva se že pozanimala , samo še jaz odlašam , vem da bi mi rekli eni pejt tja doli pa boš vidla kako je, in se še vedno lahko vrneš nazaj. Ja težko je to si čisto na drugem koncu sveta, če si človek za to da greš ja, kaj naj rečem bom še premišljevala, premišljevala dokler mi ne klikne v glavi ali poči tazadnji mesec pred odhodom. Saj res kaj pa imamo tukaj v Sloveniji??
Hvala za odgovore.
Pozdravljeni,
Sp2, pravis, da bi delo dobila 100%? Kaksno delo pa??
No se strinjam s sinatro, ce sama ne ves kaj bi se drugi pac zate ne morejo odlociti.
Ma kdaj si/sta nazadnje bila na NZ? Zakaj pa ravno NZ? Oprosti ampak ne razumem kaj mislis s tvojim vprasanjem ”Kaj pa imamo tukaj v Sloveniji” Jaz ze stiri leta ne zivim v Sloveniji in ne razumem kaj vam tam manjka. Ti kar pejd zivet na NZ, bo zelo dobra izkusnja, bos potem bolje vedela kaj imas in kaj nimas v Sloveniji.
Jaz ti recem ti kar pejd na NZ, nimas kaj izgubiti in sploh, ce pravis, da je tako enostavno za sluzbo. Ce ti pa ne bo vsec lohka pa se zmerom nazaj gres, saj ne bos edina, vazno je le, da se ti dobro pocutis, da delas tisto v cemer uzivas.
Pozdravcek Fani
pozdravljena bral sem tvoje vrstice lepo saj ti nemore bit vseeno . men pa je samo nevem kako si naj to vse uredim bi te prosil če mi poveš kako sta vidva vse to uredila jas če grem grem za vedno saj tu je nimamo dost kaj pričakovat . lepo bi te prosil če bi mi pomagala saj bomo doli mogoče kdaj skupaj kavico pili . pa pozdravi tvojega fanta . MOJ GMAIL cestni.bojevnik666@gmail.com tlf 041969666 DUŠAN . lepo se imejta pa dobro se odločta
Forum je zaprt za komentiranje.