..::Avstralija 6. mesecev::..
Zanima me nekaj reči glede potovanja v Avstralijo ”backpack varijanta”.
V Avstraliji sem bil Januarja 2001 do sredi Marca, takrat sem živel pri sorodnikih, (kupil sem karto in si uredil turistično Viso)…..
Sedaj pa nameravam odpotovati tja še enkrat, samo da tokrat za pol leta..(potovanje iz mesta v mesto)…vmes pa bi delal priložnostna dela….
Zanima me sledeče: Kako je z delovno Viso, kolk stane kje se lahko to uredi
-Letalska karta, kaj je najboljša varjanta….(da si kupim enosmerno ali povratno s fiksnimi datum>>ta je baje 60-70 jurjev dražja od normalne povratne ki drži 30-60dni?!
-Kako je z delom se da sploh kej dela dobit npr. iz moje stroke
računalništvo (www, prog…) ali se dobijo samo sezonska dela kot so obiranje sadja in podobno?!!
-Se je potrebno kaj zavarovati, ali je to urejeno preko Vise?
-So kakšna obvezna cepljenja?
Upam da nisem preveč zatezil :)….
Hvaležen bom vsem, ki mi boste odgovorili!
Najprej en lep pozdrav
Tudi jaz planiram potovanje v avstralijo tako da sem nekaj informacij že našel tudi tiste za kateri te zanimajo.
Letalska karta si je najboljše urediti preko agencije STA Travel ali Concorde v Novi Gorici (najcenejši), kupiš pa si lahko samo povratno kajti drugače vize sploh ne dobiš, karta ti lahko velja eno leto kar stane dodatnih 25 dolarjev.
Za delovno vizo je zelo zelo malo možnosti oziroma je skoraj ni , razen če ti firma v kateri bi delal potrdi ampak to moraš urediti v sloveniji.
Glede zavarovanja: jaz kamorkoli sem potoval sem si uredil zavarovanje preko corisa in zaenkrat ni bilo nobenih težav in zadeva je kar ugodno.
Jaz grem v avstralijo konec maja datum še nimam in če želiš oz če boš takrat v avstraliji se lahko kaj dobiva.
Za ostale informacije sem ti na voljo na elektronskem naslovu zgoraj
Lep pozdrav
Forum je zaprt za komentiranje.