avokado
Poskusi ga pripraviti v solati. Nareži ga na rezine, sol, poper, olivno olje, zrnata gorčica, malo mlade čebule in svež koriander . Če ga nimaš, bi šlo tudi s peteršiljem. Čez vse to pa popraženi mandeljni. Recept je približno po Jamieju in se zelo obnese.
Sicer je pa meni všeč samo prerezan čez pol in malo posoljen.Ali pa zmešan s skuto.
Obožujem avokado! Jaz ga damo narežem na koščke in jem s polnoznatim kruhom.
Vsake toliko naredim tudi guakamole (namaz)
NAMAZ IZ AVOKADA IN ZELIŠČ
Potrebuješ:
1 avokado
1 žlico limoninega soka
1 žlico konjaka
1 žlico gorčice
½ drobno sesekljane majhne čebule
1 drobno sesekljan strok česna
1 žlico sesekljanega drobnjaka
1 žlico sesekljanega peteršilja
1 žlico sesekljanih kaper
1 sesekljano kislo kumarico
sol, poper
Avokado prerežeš na pol in odstraniš koščico. Z žlico izločiš meso avokada, ga pretlačiš, dodaš limonin sok, gorčico, konjak in premešaš. Nato dodaš čebulo, česen, drobnjak, peteršilj, kapre, kumarico, sol in poper ter vse skupaj ponovno dobro premešaš.
Moj 9 mesečnik pa obožuje avokado zmešan z banano razmerju 1:1, zmiksam s paličnim mešalnikom.
Lep pozdrav,
jaz porabim avokado kot nadomestek olja v solati. To še posebno velja za paradižnikovo solato (z papriko in sirom). Avokado nasekljam zelo na drobno, še malo solo, popra, sok limone.Super solata.
Druga varianta pa je moj sendvič, na katerega sem se navadila v ZDA. Na kruh lahko daš kakšen sirni namaz ali majonezo. Gor daj rezino avokada, pa še rezino sira, paradižnika, solate. Dober tek!
Andreja
Forum je zaprt za komentiranje.