Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika AVOKADO, MANGO, PAPAJA

AVOKADO, MANGO, PAPAJA

Po prebiranju razne literature, sem se nekak odločila, da bi na jedilnik uvrstila tudi te sadeže, saj povsod piše da so prave bombe vitaminov, beljakovin,…, vendar je štos v tem, da še nikoli nobenega od teh nisem poskusla. Vedno sem ostala kar pri jabolkah, agrumih,…. Prosim povejte kakšne izkušnje imate vi s temi sadeži, kako ga uživate, ima mogoče kdo kakšen preizkušen recept, ali ga jeste kar tako. Nekje sem prebrala, da avokado pretlačiš, popopraš in posoliš in je to dober namaz za kruh.Hvala za odgovore in LP.

Ja, avokadov namaz je zelo dober. Jaz dodam poleg omenjenih začimb še česen.

Avokada ne maram. Nasplosno mi nima dobrega okusa. Samega se redko je, iz njega delajo razlicne namaze, omake….meni nic od tega ni vsec…ima en poseben okus.
Mango in papaja sta mi pa vsec. Papaja mi je zelo sladka. Mango in papjo si kupim tudi namesto bonbonckov in sicer kot posuseno sadje.
Za recepte pa poglej http://www.kulinarika.com, mogoce je tam kej. Jaz ju jem surova.

Pri nakupu teh sadežev bodi pozorna, da bodo ravno prav zreli.
Avokada dolgo nisem jedla zato, ker sem prvič kupila še čisto trdega in sem ga doma takoj poskusila in se potem čudila, kako je lahko kaj tako brezokusnega komu všeč. Če ga primeš in se pod prstom rahlo vda, potem je pravi. Največkrat ga pripravim kot namaz.
Zmečkanemu dodam sol, poper, limonin sok, 1 drobno nasekljan strok česna, 1 sesekljano kislo kumarico,1/2 drobno sekljane čebule, po 1 žlico: nasekljanih kaper, gorčice, sesekljanega peteršilja, drobnjaka, konjaka.

Papaja mora biti dobro zrela -rumena,bolj mehka kot avokado, da ima pravi okus.
Prerežemo jo napol, odstranimo semena in jo z ostrorobo žlico izdobemo, ali pa olupino in nato narežemo na koščke.
Papajin desert:
Žlico medu, žlico limon.soka zmešamo z jogurtom in umešamo koščke papaje, naložimo v skodelice in …
Podobno pripravim tudi mangov jogurt, le da opustim med.
Mango ne sme biti ne pretrd in ne premehek. Važen je otip. Barva manga ni pomembna glede arome in sladkobe. Plod olupimo in meso razrežemo na koščke. Ima kar veliko, na meso trdo priraslo koščico. Hladen je bolj okusen.

Pa veliko eksotičnih užitkov želim

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close