Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Avokado dip in juha

Avokado dip in juha

Avokadin dip (namaz)
prepisano iz ene Izraelske k.knjige

4 osebe rabimo:
2 zrela velika avokada
3 trdokuhane jajca
1/2 ž. soli
1/4 ž. sveže mletega črnega popra
2-3 žlice limoninega soka
2 ž. majoneze
1-2 drobno zrezani novi čebulici
1/2 šopka drobnjaka

Avokado prerežemo na pol in izdolbemo z žlico, zmečkamo z vilico in polijemo čez lim. sok, da ne porjavi. Jajca zdrobimo z vilico ali pa drobno narežemo, dodamo še vse preostal sestavine in zmešamo, če želimo vse bolj kremasto zmeljemo v multipraktiku. Poskusimo in postavimo ze nekaj časa v hladilnik, serviramo poleg še slane krekarje.

Vroča Avokadova juha

3-4 osebe
4 skodelice kurje juhe (lahko tudi iz jušne kocke)
2 velika avokada
1 skodelico belega vina
2 žlici limoninega soka
sol, poper po okusu
drobnjak, kockice popečenega kruha za okras

Toplo juho z izdolbenima avokadoma zmiksamo v multipraktiku, počasi dodamo ostale sestavine in kuhamo do vrelišča, ne sme zavreti, drugače avokado zagreni, okrasimo tik pred serviranjem

ves,da sem tak avokadov namaz vceraj videla v tisti arabski kuharici. imava mogoce isto? ja,ti pravis,da je izraelska…no,saj tam se te kuhinje dosti “prepletajo”, razen.pri pravih zidih /koscher/. juha mi je vsec-sem avokadoljubec….. lp petra

Jaz imam eno tako belo, pa falafel je na platnici narisan…..to so tipične arabske jedi…….a ja knjiga je bila kupjena v turističenm biroju….ha ha aha…..
jaz pa ne maram avokada mi je premasten……sicer probam jedi jih pa ne pojem do konca……kaj čmo…..

moja je rdece-rjava- zepni format ! kupljena v izraelu. mislim,da je naslov…arabska kuhinja…ali nekaj takega. ko bos naredila pito…porocaj lp petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close