Avokado dip in juha
Avokadin dip (namaz)
prepisano iz ene Izraelske k.knjige
4 osebe rabimo:
2 zrela velika avokada
3 trdokuhane jajca
1/2 ž. soli
1/4 ž. sveže mletega črnega popra
2-3 žlice limoninega soka
2 ž. majoneze
1-2 drobno zrezani novi čebulici
1/2 šopka drobnjaka
Avokado prerežemo na pol in izdolbemo z žlico, zmečkamo z vilico in polijemo čez lim. sok, da ne porjavi. Jajca zdrobimo z vilico ali pa drobno narežemo, dodamo še vse preostal sestavine in zmešamo, če želimo vse bolj kremasto zmeljemo v multipraktiku. Poskusimo in postavimo ze nekaj časa v hladilnik, serviramo poleg še slane krekarje.
Vroča Avokadova juha
3-4 osebe
4 skodelice kurje juhe (lahko tudi iz jušne kocke)
2 velika avokada
1 skodelico belega vina
2 žlici limoninega soka
sol, poper po okusu
drobnjak, kockice popečenega kruha za okras
Toplo juho z izdolbenima avokadoma zmiksamo v multipraktiku, počasi dodamo ostale sestavine in kuhamo do vrelišča, ne sme zavreti, drugače avokado zagreni, okrasimo tik pred serviranjem
Forum je zaprt za komentiranje.