Najdi forum

Imam nekaj filmov s končnico *avi, rada bi jih zapekla na cd tako, da bi jih gledala na home teathru.
Poskusila sem z Nerom, najprej na vcd, pa ni delal, svcd sploh ni hotel posneti, na data disc pa film *avi ni stal.

Kaj naj naredim, da si film lahko ogledam preko home teathra?!

Najlepša hvala tistemu, ki se bo potrudil za odgovor, pa še prošnja – navodila naj bodo taka, da jih bi razumela tudi stara mama. 🙂

Kateri format pa ti sploh podpira hišni kino? Probaj DVD-video v Nerotu ali pa s kakim programom:

Lp, Max

Hišni kino podpira:
dvd, cd, cdr, cdrw, mp3, jpg, vcd, svcd, dvcd
ne podpira pa dvix, dvdr in dvdrw !

Potem boš te filme še naprej gledala na rač. zaslonu. Možna je sicer integracija podnapisov v avi in nato pretvorba v DVD zapis, kar zahteva tudi DVD mikrovalovko in je dokaj zamudno opravilo. Skratka, ne izplača se, ker so DivX predvajalniki danes poceni.

Joj, a res ni možno?!
Kako pa se pride do vcd in svcd razen z nerom, ki ne dela?!

Vem, da so dvix poceni, ampak v prihodnosti razmišljamo o nakupu enote, ki ne bo imela samo dvix predvajalnika ampak tudi dvd snemalec, ker če ne bomo morali v prihodnosti spet kupovat posebej dvd snemalec in pod televizijo bo en kup enot. Tako da bomo raje kupili vse v eni napravi, čakamo pa obdobje pred novim letom, ko so ponavadi kake fajn akcije.

Pa še eno vprašanje – če ripam dvd na računalniku , v katerem formatu mi ga zapiše?

Ena varianta:v nerotu greš na “priljubljene” in nato “ustvari podatkovni disk”.Moralo bi uspeti.

DVD rekorederji z DiVX podporo so že na našem trgu.

Še to: drugi formati, ki jih bere tvoj dvd predvajalnik, so bolj levi – kakovost predvajane slike bo slaba. Kaj pa neposredna povezava PC-ja s TV, če imaš primerno kartico?

Ne bo šlo, PC je v mansardi, TV pa v pritličju. 🙂
Glede predvajalnikov pa vem, da so taki že na trgu, ampak jaz čakam, da malo padejo cene.

Mi je pa danes uspelo preko Nera pretvoriti omenjen zapis na vcd. Izgleda, da mi prej ni posnelo zato, ker je bil zapis predolg. Uporabila sem nasvet nekaj postov nižje, kako povečati zmožnost zapisovanja daljših datotek.

VENDAR je vse skupaj delovalo enih 15 minut, potem pa se je zaskočila slika, glas pa je šel naprej.
Je to to, kar Tajfun smatra pod nižja kakovost slike ali samo slučajen pojav?

Ja, kako naj vem, kakšna je bila slika z VCD? Ti jo opiši 🙂 Če ti odgovarja, se še malo potrudi. Kjer je volja, je pot.

Ampak, ko Pinacle Studio zajame sliko s kasete (npr. miniDV) naredi tudi .avi in jo potem speče na dvd…

Le kako?, poskusil sem isto kot, z Nerotom v vcd, po 10 minutah se slika ustavi, zvok teče dalje, in to na PC-ju ali pa na DVD rekorderju. Očitno pride do napake pri kodiranju. Bom poskusil še z drugimi konverterji. Slika na TV je bila kar ok, na PC-ju pa je VCD itak slabši.

Tajfun, zelo ti bom hvaležna, če kaj pogruntaš, meni ne uspe.
Kvaliteta vcd slike na tv mi zadostuje in če bi imela možnost snemanja vcd bi filme zagotovo gledali.
Javi, če ti kaj uspe. Pa hvala za trud. 🙂

Ma, saj ni tako velik problem.
Rabiš 3 programe : ffdshow (codec), Winavi video converter in Easy video spliter.
V ffdshovu odpreš nastavitve in odkljukaš podnapise(subtitles), da ti jih predvaja samodejno s filmom. To je pomembno zato, ker ti jih nalepi na filem v VCD formatu. Pazi Film in padnapis morata imeti enak naslov.
Nato odpreš Winavi converter, nastaviš avi to VCD in zadevo poženeš. Pri meni traja pretvorba cca10 min za cel film (AMD 2800+).
Ko je pretvorba končana pa novi mpg vilm razrežeš na odseke po 700 MB (velikost normalnega CD) Ko imaš film razrezan, pa ga z nerotom zapečeš ali kot podatkovni CD, ali pa kot VCD.
Sliši se zapleteno, pa ni, verjami

Kaj pa ustavljanje predvajanja na rekorderju po kakih 10 – 15 minutah? Kako to rešiti?

Pravi srečko, a se te tri programe dobi kje na netu za download? Nekaj strani sem našla, ampak se ne odpirajo več.
Iščem predvsem Winavi video converter in Easy video spliter, s podnapisi se še ne ukvarjam. Je že s snemanjem preveč težav. 🙂

Ok, Srečko, zadeva res deluje, tudi film na predvajalniku se na zaustavi več. Le podnapisi niso vključeni v film. Vidni so se v avi, če ga predvajam v MediaPlayerju. Torej, najbrž še kaka finta v samem ffdshowu ali kaj? Winavi Video namreč nima nobene opcije za integracijo podnapisov…

Zakaj pa meni ne uspe?! 🙁

Potegnila sem dol verzijo 7.1. WinAVI Video converterja in:
– če dam kot file target cdrw komponento mi po nekaj sekundah napiše, da vir sploh ni zapisljiv
“the destination MPEG/DVD file cannot be written, please check your hard drive and windows, make sure it may be written”
pa je sicer z mojim cdrw vedno vse ok;
– če pa poskušam zapisati pretvorbo avi v vcd na disk c pa mi pri 17% vse skupaj blokira.

Mislim, da je stvar v tem, da sem si povlekla dol shareware verzijo in da mi zato deluje omejeno. Mi lahko morda kdo od vaju posreduje geslo?

Poskušala sem še z enimi štirimi drugimi programi, pa mi povsod dela kake shareware finte. Med njimi mi najbolj ustreza AVS video konverter 4, ampak tudi tu mi manjka geslo. Za deljenje na več kosov pa mi ustreza Super video splitter in seveda mi manjka geslo, ker v nasprotnem primeru deli samo 50%.

Mi lahko kdo, prosim, pomaga?!

Pošlji mi mail, pa se pomeniva o teh stvareh.
lp Tajfun

Seveda imaš tudi cel kup zastonjskih converterjev, recimo AVI2VCD , lahko pa pretvoriš v SVCD, kjer je slika malo bolj kakovostna, postopek s programi pa je tule

OK, Winavi nima posebne nastavitve podnapisov, ker je ne rabi. V ffdshowu greš na nastavitve (configuratin), odkljukaš podnapise in jih odpreš (ne podnapise od filma, ampak dvakrat klikneš na subtitles v meniju ffdshowa). Odpre se ti okno, kjer nastaviš iz katere mape naj bere podnapise (n.p Mapa podnapisi, kjer imaš shranjene vse podnapise, ali pa CD, ali …)
Nato geš v fonte, jih odprš in nastaviš font s končnico CE za Č,Ć,Ž,Š.
In to je to. Zapri in uživaj. Pri pretvorbi bo program pobiral sliko in podnapise in vse skupaj pretvoril v mpg file.
Programi, ki jih uporabljam, pa so na muli.
Lahko pa mi pošlješ mail naslov, pa ti programe pošljem.

Srečko, hvala za dodatna pojasnila, kljub vsemu so podnapisi vidni le v MediaPlayerju – po pretvorbi z WinAvi pa na VCD-ju ni podnapisov… Torej mora biti še kaj narobe v postopku, vsaj pri meni.

Poglej, idi v ffdshow, ga odpri in tam, kjer imaš odkljukane podnapise imaš pred okencem majhne puščice gor in dol. Namreč, vrsni red nastavitev v ffd showu je pomemben, tako da probaj s to puščico za gor, prestavit podnapise čim višje po prioriteti. Mogoče je to malo nejsno napisano, ampak , ko boš probal, boš videl da s tem premikanjem prioritet ni nek problem.
Jaz sem prej za konvertiranje uporabljal TPMGenc konverter (mislim,da se je tako imenoval), pa je imel probleme z AC3 zapisom, prešaltal na easy video converter, na koncu pa uporabljam Winavi. Pri vseh converterjih mi je podnapise naleplo k videu, tako, da imam vse VCD z podnapisi zapečenimi v video file.
Uporbljam ga še sedaj, če moram divx pretvoriti v DVD zaradi qpel-a ( mi ga xoro ne bere)

Ja, še nekaj.
Če imaš slučajno še kake pakete codekov instalirane, te lahko prav ti codeki zafrkavajo ( sem imel tak problem).
Vse ostale pakete deinstaliral, deinstaliral ffdshow, stroj rebootal in ponovno instaliral ffdshow, pa je zadeva zalaufala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close