AVI 2 DVD?
Aaaaj, se opravičujem! Ja res, slepa pega, oprosti.
Tudi to se pravzaprav da ampak komercialno je to tako nezanimivo da boš res zelo teško našla zadevo. Namreč: kaj sploh zate je DVD format?
iz divxa v DVD itak nima smisla pretvarjat, to je isto kot bi iz MP3ja v navaden cda (wav) fornmat pretvarjal.
Če želiš, da bi ti domači DVD player predvajal divx filme bo mogoče bolje, da jih pretvoriš v VCD oz. SVCD format.
Wega vprašanje zate ali koga drugega, sama pretvarjam avi v vcd s virtual dub in nato s tmpgenc s tem da tudi vključim podnapise. Moti pa me, ker pri določenih filmih virtual dub noče shranit waw zvok, se to da narediti s čim drugim-vzeti zvok iz filma in shraniti v waw obliki?
Pa pri določenih filmih mi podnapise prilepi pod filem na črno podlago pri večini pa kar na sam filem, kar mi ni všeč – zakaj to pride? Nastavitve imam stalno iste.
Mar niso filmi v VCD formatu slabše kvalitete?? DVD format, ki ga želim dobiti, je tak, kot pri kupljenih DVD filmih, da jih bom lahko predvajala tudi na DVD rekorderju (prek TV) in ne le na računalniški cd enoti. Menim, da kaj dosti ne bi smela izgubiti s konverzijo.
Torej, ne želim izboljšati kakovosti AVI filma, temveč zgolj predvajanje v DVD formatu. Rekorder namreč ne podpira DiVX.
Hja, sigurno je bolje iz divxa naredit dvd kot pa (s)vcd, ki je zopet stisnjen navaden mpeg in še resolucijo ima manjšo kot večina divxov.
Ne bo pa to dvd kvaliteta, ampak bo kvalitetno le toliko, kot je kvaliteten divx, če te zanima več o tem, pa si preberi post o pepelki in čeveljcih, kjer sem danes to že malo bolj na široko napisal.
Komplet postopek skupaj s programi ki jih potrebuješ pa boš našla tule
Mah no znanja ravno ne, morda potrpežljivosti 🙂
Sicer pa kot je že Wega napisal, precej več ljudi uporablja obratno pot in za tisto je kar precej podpore in one clik čiračare, za to pa žal ne.
Ostane ti nekaj alternativ:
1.Kupiješ dvdje in po parih spoznaš, da bi blo ceneje kupit dvd enoto z podporo divx
2.Filme si sposojaš in malo kasneje spoznaš, da bi blo ceneje kupit dvd enoto z podporo divx
3. Spoznaš, da bi blo ceneje kupit dvd enoto z podporo divx še preden se lotiš točke 1 in 2
4.Če je možno povežeš pc in tv
5.Rečeš si, mah ni klinac, da ne bi zmogla pretvorit en avi v dvd in po petih posnetih dvdjih zadevo obvladaš v nulo in daješ nasvete na med.over.net.
Sem že bliže točki 5 🙂 Program Imtoo Mpeg Encoder lahko hitro in enostavno napravim vob file, lahko vmes celo prekinem in imam le del filma v DVD zapisu. Kakovost slike in zvoka sta ostala enaka kot v AVI, le višina slike je malo moteča (brez tistih črnih pasov zgoraj in spodaj), se da tudi to kje popraviti v nastavitvah?
Forum je zaprt za komentiranje.