Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Avgustovsko branje

Avgustovsko branje

v intersparu celotna trilogija na DVD za 19,90. Odlično! Sploh Noomi Rapace kot Lisbeth Salander.[/quote]

Še enkrat citiram tole zgoraj – zadnjič videla, da ima Siol tole trilogijo v svoji videoteki, tj. par klikov in cca. 6 evrov proč. Kar je še bolj komot kot Spar 🙂

Prebrano: T. Winton – Hiša na ulici oblakov
Luštna saga o dveh familijah, ki po sklepu naključij/usode končata pod isto streho in živita tako več kot 20 let. Z vsemi bizarnostmi in žalostnimi ironijami me je malo spominjal na Irvinga, z govorečim pujsom na magični realizem, tista bluzenja vmes sem malo preskočila, sicer pa z veseljem obračala liste. Priporočam.

Avgust Demšar: Evropa

Moje prvo srečanje s primeri inšpektorja Vrenka, ker sem pač to knjigo prvo dobil v knjižnici. Prijetno presenečen, dokaj prepričljivo prikazani liki. Všeč mi je denimo, da je mlad kriminalist Breznik prikazan kot relativno naiven in ne zelo bister človek, če bi bili vsi policisti prikazani kot zelo pametni, bi bilo sumljivo.

Mislim, d abom kar obdelal vse primere inšpektorja Vrenka.

Igor Karlovšek: Gimnazijec

Glede na določeno slavo te knjige (bila tudi literatura za Cankarjevo tekmovanje), sem kar malo razočarana – vsaj v primerjavi z Gran Canario istega avtorja. Jezik sicer morda boljši, a zgodba nekako preveč predvidljiva, tekoča, kot v kakšnem holivudskem filmu, hej, vključno s koncem. Nisem strokovnjak, morda taka zgodba pritiče mladinski literaturi, kaj vem. Ne priporočam posebej goreče.

(ena, ki se je v otroških letih tudi švercala na vepedejevski bazen v Radečah press)

New Report

Close