Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika AVENA – recept za čokoladne cookije

AVENA – recept za čokoladne cookije

Draga Avena!

Mislim da si ti na 1. kuharsko srečanje prinesla čokoladne cookije (naša 1 letnica jih je veselo jedla…)… Iščem recept pa ga nikjer ne najdem…
A ga lahko prosim napišeš, ali kdorkoli drug, če ga ima!

Hvala in lep pozdravček!

Nika

KOpiram – seveda upam, da iščeš tegale:

Avtor: mishika
Datum: 23-09-03 11:24

Evo en recept za pregrešno kalorične in pregrešno dobre čokoladne kekse (cookies?)…

200 g masla
300 g sladkorja v prahu
300 g mletih lešnikov
350 naribane jedilne čokolade (jaz jo kar v multipraktiku zmeljem…)
1 vanilijev sladkor

Vse sestavine zmešaš (v multipraktiku), testo pustiš stat nahladnem ca. 1/2 ure, oblikuješ kroglice (za oreh velike) – na originalnem receptu piše, da kroglice premažeš z beljakov: jaz jih nisem, pa je bilo vseeno ok. Pečeš na peki-papirju 20 min na 130oC (!!!). Meni so nastali taki lepi kupčki – dobri kot šus!!!

Pa dober tek:)
zala

Najlepša hvala.
Upam, da so res ti tapravi!!!

Lp
Nika

Seveda so pravi. Nika33, jaz sem pa včeraj cel večer lupila kostanj za tisto tvojo kostanjevo dobroto, da bo na sporedu konec tedna. Njami!
lp avena

Draga Avena!

potem bo najin vikend v vlogi izmenjave receptov. Sama bom delala te tvoje cookije…
Boš videla, da kar se lupljenja kostanja tiče, da se vseeno bogato obrestuje!

Njami!

lp
Nika

O, to pa vem, da se obrestuje. Smo se že prejšnji teden mastili z eno kostanjevo torto. Da pa ne bo spet enaka, bomo pa še tvoj recept sprobali. Jaz že vem, da je odlično, zdaj se bodo pa še domači prepričali.
Lepo se imej in crkljaj trebušček in seveda Evo (saj sem si prav zapomnila a ne?)!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close