Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Avantura okoli sveta (The Great Escapade)

Avantura okoli sveta (The Great Escapade)

Vedno bolj se poigravam z mislijo – obleteti svet.

Našel sem nekaj zanimivih internetnih naslovov, ki omogočajo obiskati eksotične dežele za relativno majhen denar. V primerjavi s posameznimi trans-atlantskimi leti, naprimer.

Tukaj je en itinerar, ki mi je “padel v oko”.

London – Delhi – po kopnem čez Nepal do Kalkute – Saigon – po kopnem do Bangkoka – Singapur – Brisbane – po kopnem do Sydneya – Auckland – Fiji – Rarotonga (Cook Islands) – Tahiti – skok do Bora Bore in nazaj – Los Angeles – skok do San Francisca in nazaj – po kopnem do Bostona – London.

Možna je kakšna sprememba ali dopolnitev (npr. Tonga ali Samoa namesto Fiji oz. Tahiti)

Do Londona z Ryainairom ali Easyjetom ali kaj podobnega.

Cena za ta podvig, ki bi (lahko) trajal od nekaj mesecev do enega leta, je 860 funtov + takse!!!
To je cca. 290.000 sit + takse!
Leti se z odličnimi družbami: Virgin, Air New Zealand, Singapore Airlanes in Silkair!

Ta znesek vključuje kaj?

zivjo!

cena je res majhna in s tem zelo mamljivo potovanje!
Kdaj nameravas odpotovati?

lp

urska

Ta znesek vključuje RTW ticket, se pravi letalske prevoze, do zgoraj omenjenih destinacij. Kdaj? Še ne vem točno. Morda v februarju ali pa bo še kakšno leto počakalo!? Za to si je potrebno vzeti čas, ker mi ni samo do tega, da bi pisal kartice od tam!

Nam lahko zaupaš te internetne naslove?

lp Tami

Lepo, samo pol leta potovanja financno ni tako malo… Ker mesec potovanja te pride minimalno vsaj 500USD… Kar za 6 mesecev pomeni min. 3000USD… In AUS, USA niso prevec poceni, tako da bi potreboval vec denarja…

Sicer pa… www naslov za to karto? 🙂

ps: obstaja kaksna RTW karta, ki bi vsebovala juzno ameriko in ne severne… Verjetno da, vendar so precej drazje…

Posreduj prosim stran za to, da si malo ogledam.

tudi jaz bi rad to stran!!

Ni problema!

http://www.westernair.co.uk

http://www.westernair.co.uk/greatescapade.html

tud mene zanima kaksen budget imas v mislih za to potovanje?

ja, mal me matra tale +tax
glede na število postankov zna bit kr krepko cez 100.000, to pa ceno karte pribliza bolj normalnim cenam za RTW (400.000 in vec).

Azija je znano zelo poceni, Avst in NZ nudita veliko možnosti za low budget popotnike (pa še kakšna dela se da dobit, npr na plantažah), ZDA so malo dražje, vendar se da prit skozi relativno ugodno (vse je na tebi!). O konkretnih cifrah nisem razmišljal, to pride v sled potovanja. Zakaj bi se preveč obremenjeval s tem. Veliko jih poznam, ki bi se že pri tej temi (cash) obrnili stran in rekli – NEMOGOČE!
Zakaj le?!

Mikavno! Mogoce res cez eno leto ko koncam fax.
Ce se pa toliko obremenujete s ceno, je moje mnenje da niti ne greste. Potovanje naj bo uzitek, ne pa stalna skrb koliko denarja ste porabili. Brez veze potovati na tak nacin!

za razliko od krisa sam nimam neomejenih kolicin denarja, tako da je tud o tem treba mal razmisljat… ne se obremenjevat, ampak za 2000 evri pa ravno ne mores it na polletno pot okrog sveta, a ne? pa si lahko se nevemkoliko skuliran in se okoli denarja nic ne sekiras…

Avstr. in NZ res nudita veliko možnosti za low budget popotnike, ki pa so za nas drage. Pa ne mislit, da boš lahko nevemkoliko delal brez delovne vize…

je pa seveda mogoce. ampak za eno takole potovanje je pa treba ‘eno malenkost’ planirat in se obremenit tud s projekcijo stroskov (alpa bi rad prisu do Sydneya in ugotovil, da mas denaraja samo se za dva tedna, mas pa se 3 mesece do doma?)

Deloma se strinjam s tabo. Vendar je največ v glavi. Ko sem pred štirimi leti potoval po Avstraliji sem imel cash, potovalne čeke, kreditno kartico in dovolj denarja na TR. Lep občutek, ko ni bilo treba pazit na stroške. >Ampak ravno zaradi tega, sem zapravil dosti več kot, če bi šel bolj na slepo. Zagotovo se pravi popotnik znajde, tudi v situaciji ko mu zmankuje denarja. Je pa to zelo subjektivno. Tisti ki so pa bolj za “ziher” variante pa itak potujejo z agenijami!!!

Ena stvar je iznajdljivost, kot pravi Sonnyboy.
Po drugi strani se pa projekta enostavno ne lotiš, če nimaš vsaj približno zagotovljenega tistega denarja, ki ga za to rabiš.

Jaz sem za “ziher” variante, pa še nikoli nisem potovala z agencijo.
Lep dan….

ni važno koliko in kako je v glavi, če ni nič v žepu. vsaj kar se tiče potovanj ne. lahko je zgoraj še nevemkako lepo, če spodaj ni dnarja, tud potovanja ne bo.

glede tvojega zapravljanja v avstraliji… ne razumem kaj hočeš povedat? da si zapravu več denarja, ker si imel na voljo več denarja? in da če nebi imel toliko denarja, bi ga zapravil manj? nepotrebno poudarjanje očitnega…

kar se mene tiče z agencijami ne potujem več, si pa poskušam za vsako potovanje zagotoviti dovolj denarja, da lahko potujem ‘kamot’ in ne gledam na vsak cent (kar pa spet ne pomeni, da razsipujem z denarjem). na žalost (ali pa na srečo) so minili časi, ko sem imel ogromno časa in malo denarja – zdej je prej obratno. tako da hočem čas potovanja čimbolj ‘učinkovito’ kar pa prinese svoje stroške

seveda pa se pravi popotnik znajde, ko mu zmanjkuje denarja in ima za prepotovat še polovico sveta:
– dela na črno in riskira, da ga bojo deportirali in mu prepovedali ponovni vstop v državo
– gre domov

nobena varianta ni preveč mikavna tak da je po moje boljš mal vnaprej zadevo preštudirat in si zagotovit sredstva, ki ti bojo omogočala dokončanje potovanja brez zgornjih variant
(ali pa si zrihtat delovno vizo za nekje vmes, za kar je pa spet potrebno planiranje)

kakorkoližepač, želim ti prijetno in care-free potovanje

luka napisal:

> ni važno koliko in kako je v glavi, če ni nič v žepu. vsaj kar
> se tiče potovanj ne. lahko je zgoraj še nevemkako lepo, če
> spodaj ni dnarja, tud potovanja ne bo.
>
> glede tvojega zapravljanja v avstraliji… ne razumem kaj hočeš
> povedat? da si zapravu več denarja, ker si imel na voljo več
> denarja? in da če nebi imel toliko denarja, bi ga zapravil
> manj? nepotrebno poudarjanje očitnega…

NIč hudega če me nisi razumel. Včasih se niti ne želimo razumeti. Saj tudi jaz tebe nisem popolnoma, zato pa imava sedaj “debato”. Napisal sem svoje mnenje, ki pa seveda ni nujno resnično. Želel sem povedati da sem (jaz) to potovanje v Avstraliji vzel pač brez skrbi zaradi denarja, ker sem ga očitno takrat imel dovolj. Ni se mi bilo potrebno predhodno ubadati s finančnim načrtom. In da bi lahko takrat zapravil precej manj, in da bi lahko tam delal (na črno ali sivo), in da bi lahko tam našel prenočišča pri Slovencih ali pa pri Avstralcih, ki jih poznam od prej. To se mislil, ko sem napisal, da bi se lahko znašel. Pa mi ni bilo potrebno oz. si tega takrat nisem želel.

Sicer pa obstaja že dolgo izrek “De gustibus non est disputandum” ali “Okusi so različni, o njih se ni vredno prepirati!”

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close