AV program
Težko je na tole odgovort, tko nekako kot če bi rekla da potrebuješ kvaliteten avto, vendar vsak ponudnik hvali svoj proizvod in kritizira druge.
Med boljšimi sta sigurno Norton AV in Trend Micro OfficeScan (katerega uporabljam tudi sam in še ni zatajil), samo za njih plačaš tudi mastne $.
So pa tudi taki zastonjski, ki tudi niso ravno slabi (npr free AntiVir )
Domnevam, da si spraševala to in da je tisti later kater :))
Res je, da se AV programi razlikujejo med seboj. Nekateri recimo ne znajo pregledovati znotraj datotek. Recimo znotraj ZIP ali PST fajla.
Nekateri so bolj primerni za strežnike kot za domačo uporabo. Razlikujejo pa se tudi po operacijskih sistemih.
strinjam se, da je Norton eden izmed najboljših, saj ima tudi največji tržni delež.
So pa poleg TrendMicra tudi še drugi. Recimo Panda je v slovenščini, kar je sigurno lahko vzrok za nakup. Nekateri spet prisegajo na F-Prot.
Poleg protivirusnega programa sedaj največkrat lahko dobiš zraven tudi požarni zid, kar ni za odmet, še posebej, če si neprestano on-line. Splača se pogledati širše.
Namenoma ne preferiram nobenega izdelka, da ne bo kdo užaljen oz. mislil, da delam reklamo, želim le poudariti, da obstajajo tudi drugi. Ne želim niti omenjati katerega uporabljam sam.
Milan
Hvala za informacije. Potrebujem ga le za doma, ker se bojim virusov kot hudič križa. Seda imam še MCaffee, ampak mislim, da je že malo star, ali pa ga ne znam pravilno uporabiti. Kadarkoli vse poskeniram, se mi napiše grozilno pismo, da da naj se ne hecam, ker so novi virusi na pohodu itd.
Da sem za te stvari poplnoma leva, vam je pa vsem takoj jasno.
LP
.
Norton mislim da stane okoli 20 jurčkov, če poznaš kakega prodajalca in mu lepo pomižikneš ti morda zrihta tudi oem verzijo, ki je vsaj pol cenejša.
Če praviš, da imaš MCaffee se probaj pozanimati kako se potegne od njih najnovejše virus definicije.
Še vedno ti ostane un zastonjski, ki sem ga omenjal, ni tako slab, zna delat posodobitve,…
Jaz sem pred leti uporabljal Norton. Žal takrat še ni znal skenirati pst datotek, zato sem prešel na F-Prot.
Vsak program ima svoje prednosti in slabosti. O tem sem že veliko pisal po časopisih in govoril tudi po televiziji. Preveč za en mail.
Pred nakupom se moraš pozanimat kaj vse dobiš zraven. Koliko te stanejo posodobitve in novi algoritmi skeniranja.
Glede na to, da zadevo uporabljaš za doma, potem je skoraj vsak dober. Važno je, da redno delaš pososdobitve.
Milan
Forum je zaprt za komentiranje.