Najdi forum

AUTOEXEC.NT

Čeprav ste že pisali o tem problemu, jaz še vedno ne vem, kje je težava.
Gre se za tastov računalnik. Ima XP Pro, bil je precej okužen in še polno navlake je imel gor. Vse sem počistila, ampak nekateri programi še vedno ne delajo. Javijo napako »C:\WINDOWS\SYSTEM32\AUTOEXEC.NT Sistemska datoteka je neprimerna za zaganjanje programov v operacijskem sistemu MS-DOS in Microsoft Windows«
Te datoteke na \SYSTEM32 sploh ni, je samo na \REPAIR. Jo skopiram in še CONFIG.NT. Programi delajo. Po restartu pa AUTOEXEC.NT in CONFIG.NT iz \SYSTEM32 spet zgineta. Zakaj? Kaj naj naredim, da bosta ostali tam, kjer morata biti? Ko sem brala nazaj o tej temi, je eden pisal, da potem ne smeta biti več na \REPAIR. Tam ju res nisem odstranila, ampak jaz ju imam na svojem računalniku (ravno tako XP Pro) na obeh direktorijih in ni nobenih problemov.
Prosim za kakšno rešitev. Hvala in lep dan!

To zginjanje je lahko delo virusa, recimo WORM_AGOBOT.GY je že počel take nečedne stvari, tako da najprej preveri če nimaš kaj nesnage na računalu.

Lahko tudi uporabiš orodje, ki ti v system32 skopira default autoexec.nt in config.nt, dobiš ga tule

Hvala!
Je bil precej okužen, ampak zdaj naj bi bil čist. Preskenira z eTrust EZ, sveže download-anim.
Bom poskusila še tisto orodje.

najlepša hvala tudi z moje strani! že dolgo časa imam ta problem, predvsem z starejšimi programi. no, pa sem mislil, da je to zaradi xp…

najlepša hvala!

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close