Autodom australiji
Živjo!
Samo dva tedna je odločno premalo časa za Australijo. Preveč denarja za malo muzike.
Kaj se bolj splača je predvsem tvoja odločitev. Če si malo pogledaš vodiče po Australiji, boš videl, da je vzhodna obala bolj obljudena in tudi bolj obiskana, medtem ko je zahodna redko poseljena in bolj divja.
Moraš vedeti tudi to, da so v AUS ogromne razdalje in da je med določenimi destinacijami kar po par 100km razdalje. Priporočam ti, da si izbereš krajšo pot in to malo bolj obdelaš, kajti kamorkoli greš je lepo in nekaj posebnega.
Npr.: od Cairnsa – Brisbanea je lepa obala, plaže, koralni greben, Frasier otok, krasno zaledje,…vendar je takrat deževna doba (ne dežuje non stop)
Ravno tako je ves S del (Darwin in okolica) pod vodo in ogromno dežja. Je pa to sigurno eden najlepših časov za ogled tega dela, ker je zelo dramatično z vsemi nevihtami in divjo pokrajino.
Center je pasje vroč in nenormalno veliko muh.
Morda je še najbolje da obdelate južni del (Adelaide – Melbourne – Sydney – Brisbane).
Odločite se glede na vaše želje in potrebe.
Samo za opozorilo -za rentanje autodoma se pa malo podvizajte, ker takrat so pri njih počitnice in tudi australci sami jih ogromno rentajo, tako da jih hitro zmanjka.
To velja tudi za letalske karte – za tisti čas je velik naval tudi iz Evrope,…
Ljudje so face. Zelo odprti, komunikativni, prijazni in ponekod tudi malce posebni.
lp
avstralija. toplo priporočam. ampak, 14 dni je za ogromno deželo res premalo časa. v januarju svetujem obisk vzhodne obale iz sydneya proti brisbanu, frasier island, obala je akcijska, veliko ljudi, ker je tam poletje. avtodomi so relativno dragi, saj je takrat top sezona, si pa res mobilen, vendar razdalje ne dovoljujeo, da v enem dnevu prevoziš od 700 – 800 km. do cairnsa, kjer je najboljši dostop do velikega koralnega grebena je nekaj dni vožnje, vendar je to eno izmed najlepših mojih ogledov v avstraliji. za ogled notranjosti imaš res premalo časa, tam si dobesedno in the midle of nowhere, samo ogled uluruja – je skoraj obvezen. ne plezati nanj ! mogoče priporočam kakšen notranji let iz vzhodne obale do alice springsa in potem ogled tega monolita. jaz sem bila v avstraliji 2 mesec in še daleč nisem videla vsega. mojih top 5: koralni greben, fraiser islan, uluru, cober pady, alice springs.
cene so podobne našim, od hrane do spanja, čeprav izgleda na prvi pogled da je vse ceneje, vendar je dnevna poraba zelo visoka, saj avstralci res znajo prodajati svoj turizem. želi mega trip.
Moj nasvet za 2 tedna bi bila pot od Sydneya do Cairnsa, z obveznim postankom na Fraser Island. Tam bo treba najeti enega 4×4 jeepa, relativno drago (pbl. 250 EUR), a se splača vsaj za 2 dneva. Tudi na koralni greben je treba iti, če te zanima podvodni svet. Tudi tukaj je treba biti previden, saj so ponudbe precej različne. Eni te peljejo na kakšen otoček, drugi pa le na greben, kar je za moje pojme precej bolje, saj imaš potem res veliko časa za snorkanje ali potopljanje. Je pa res, da zna biti precej dežja. Mi smo bili tam letos konec marca in aprila, pa nas je od Brisbana kar lepo pralo. In takrat naj bi se deževna doba že končala.
Cene so kar precej zasoljene. Vse se je v zadnjih letih precej podražilo, tako da je tudi v navadnih supermarketih vse dražje kot pri nas. Za turistične zanimivosti pa sploh znajo krepko zaračunati.
Če te zanima še kaj, pa vprašaj. Mi smo drugače šli od Melbourna do Cairnsa in Cape Tribulation, potem pa še 1 teden v centralni Avstraliji (Uluru, Kings Kanyon, Alice Springs).
Srečno!
Forum je zaprt za komentiranje.