audio cd in presledki
Če jaz prav zasopim, potem bi ti rad te razkosane mp3je poslušal brez tistih pavz in ne zapekel na cd brez pavz?
Če je to to, potem takole ne bo šlo, saj so mp3ji že posneti brez pavz, pavzo pa ti naredi verjetno predvajalnik. Tako imaš edino možnost, da tistih x mp3jev združiš v enega in ga poslušaš kot 1 komad.
Pavze ti NE naredi predvajalnik, ampak že ko program ripa, razkosa komad. Se je meni enako zgodilo. Na original cd-ju mixi taki in drugačni, brez presledkov!!!, ko sem pa zripala, so pa nastali “posamezni” komadi in presledki – ne glede, tudi če ripaš kot celoto. Jaz sem moje sestavila nazaj kar v Neru.
Nič ga ne razkosa, mix je na cdju posnet kot 42 komadov in teh 42 komadov software pač zripa. Če imaš cd z 10 komadi ti pa zripa 10 kosov. Komadi so na cdju posneti brez tišin in pavz, zato bi mogli biti identični tudi v mp3ju.
In verjemi, da je precej predvajalnikov(mp3), ki ne zmore iz enega komada na naslednjega skočit brez pavze. Pri preskakovanju na cdju pa teh problemov ni.
…mix je na cdju posnet kot 42 komadov in teh 42 komadov software pač zripa.
– Ja zripa, samo zripa vsak komad od teh 42-ih posebej.
…Če imaš cd z 10 komadi ti pa zripa 10 kosov.
– Če so komadi “normalni” ni problema.
…In verjemi, da je precej predvajalnikov(mp3), ki ne zmore iz enega komada na naslednjega skočit brez pavze.
– Možno, nič ne rečem. Jaz nimam teh problemov.
Problem nastane pri peki, ker ti našpona – hočeš ali ne – presledke vmes.
Ne mislim se prepirat… govorim pač iz svojih izkušenj. Sem si zripala tak originalen CD samih mixov… Pri peki pa sem vse poskusila in nikakor ni bil identičen originalu. Potem pa sem vse tiste mp3-je sestavila v Neru in zapekla na cd v audio formatu. Ven je prišel en sam komad dolg 79:58 min.
Sicer ga ne moreš šibat naprej in nazaj po posameznih komadih kot original, nima pa presledkov in komadi se lepo prelivajo med sabo.
Lady L napisal:
> …mix je na cdju posnet kot 42 komadov in teh 42 komadov
> software pač zripa.
> – Ja zripa, samo zripa vsak komad od teh 42-ih posebej.
>
>
> …Če imaš cd z 10 komadi ti pa zripa 10 kosov.
> – Če so komadi “normalni” ni problema.
Pri obeh so komadi čisto enaki, le eni imajo tišino na koncu in pavzo vmes, drugi pač ne
>
> Problem nastane pri peki, ker ti našpona – hočeš ali ne –
> presledke vmes.
Nobenga problema, je čisto tako kot hočeš, nastaviš pavzo na 0 in zapečeš disk at once pa ne bo niti milisekunde presledka in ohraniš št komadov pa še šibaš lahko naprej in nazaj.
>
> Ne mislim se prepirat… govorim pač iz svojih izkušenj. Sem si
> zripala tak originalen CD samih mixov… Pri peki pa sem vse
> poskusila in nikakor ni bil identičen originalu. Potem pa sem
> vse tiste mp3-je sestavila v Neru in zapekla na cd v audio
> formatu. Ven je prišel en sam komad dolg 79:58 min.
> Sicer ga ne moreš šibat naprej in nazaj po posameznih komadih
> kot original, nima pa presledkov in komadi se lepo prelivajo
> med sabo.
>
Za zeta pa še vedno ne vem, ali želi vse skupaj zapečt na audio cd ali ima probleme pri predvajanju mp3jev.
Forum je zaprt za komentiranje.