au pair v Anglijiana
ojla,
js sm bla lani v angliji kot aupair…in če te zanima ti lahk dam kr neki nasvetov. aja kr si napisala, da ne bi rada celo premoženje zapravila za posredovanje agencij, potem prosim ne poslušaj unga bojanva, kr pri STA agencija boš še krepko plačala,prav tako pri vseh agencijah iz slovenije, kjer vedno zaračunajo tudi posredovanje.
no, js sm šla na internet in sm kr preko brskalnika našla cel kup agenciji,ki se s tem ukvarjajo, in sem se za ene 3 odločila.Sam pr men je bil problem, ker sm sam čez poletje bila pripravljena delat(2 meseca), ker ce si za daljše obdobje (npr. 6 mesecev ali več) boš velik prej dobla kakšno ponudbo. No, js sm preko maila kontaktirala s Caroline iz agencije Aupair Finder in nekje v začetku junija mi je povedla, da bi ena Nigerijska družina me bila pripravljena sprejeti. Seveda še preden do vsega tega pride, moraš cel kup prijavnic, pa priporočil, pa slik,pa pismo druzini gor poslat.Dobra stvar je ta, da ti ne plačaš NIČ, plača pa družina za posredovanje podatkov.Ker v UK naj bi bilo pravilo, da plačajo tiste družine, ki iščejo aupair(men je Kemi rekla, da je plačala 100 funtov), ti kot tujka pa po pravilu ne bi smela plačat nič, tk da tiste agencije ki karkoli zahtevajo kr zavrni… No, jaz sm potem preko maila in telefona kontaktirala z družino, zmenili smo se glede nalog, ki jih bom opravljala, pa glede plačila, pa prevoza iz letališča… Iz agencije so mi potem po faksu poslali še “garantno pismo” s katerim sem lahko brez težav vstopila v anglijo. No, tole je na kratko vse, kar mislim, da ti bo prišlo prav. Res je, da gre vse prek neta in da do konca ne veš kako se bo vse izteklo, ampak to je pač riziko, ki ga moraš vedno in povsod (predvsem če potuješ) sprejeti. Tut preko slovenskih agencij ni nobenga zagotovila.
No, če te še kej zanima piši kr na moj mail….lahk ti sam povem, da sm se jaz imela fenomenalno in izkušnja je bila nepozabna.
Čaw,
nadja
Njen mail je:
kar vendar piše, če klikneš na njeno ime.
Nekateri se pritožujejo nad Lordovimi masovnimi pisanji. Takšnile posti osebni posti, ki jih odpiramo v nedogled in iz njih nič ne izvemo, pa so še bolj nadležni.
“Napiši mi svoj mail” je čisto oseben pogovor, ki široke javnosti ne zanima, saj o temi sami prav nič ne pove. Saj se nisem obregnil ob celo temo.
Toda, ko v nedogled (tudi pri drugih temah) odpiram odzive “Napiši mi svoj mail” in razne zahvale in pozdrave, ki o temi prav nič ne povedo, je to nadležno in dolgovezno. Saj bi taka pisanja preskočil, pa kaj, ko vsebino vidiš šele, ko jih odpreš.
Vsak ima svoj naslov maila že napisan, samo zgoraj, tam kjer piše “Avtor:” je treba klikniti na njegovo ime. Če se nekomu ne ljubi narediti enega samega klika z miško, bodo to pač zanj storili drugi.
Tole moje razmišljanje bi bolj spadalo en forum višje, toda, ker je bila iztočnica tukaj, je tudi to tukaj.
Zdaj pa nazaj k temi.
lordwales ima dobre dni, kakšnega tudi slabega , a kar napiše drži.99 % !
au pair – nimate kaj bolj pametnega za počet.nigeriska družina?
združenemu kraljestvu gre vednoo slabše – razen britanskega humorja , je pa res odkar ta jeremy loyd in david croft omagala / allo allo / , scenarije pišejo vsi samo angleži ne.tudi naš djuro.
ne nasedajte nigeriskim e – mailom in nigeriskim družinam , oboje je vse se kaj !
au pair bi rekel delboy / only fools and horses / no waranty – no garanty
celo lucy street / boljšjak / v londonu ima višji nivo in več človečnosti kot au pair agencije.a u pair je ponižanje ali bom kulturen bedno plačano delo
zelo kulturno
ej, lord, poslušam (berem) te že par mesecev, pa me firbec matra…
na čem si ti???
mora bit neki res dobrga, da ti tak odpizdeva… a lahko svojo skrivnost deliš še z ostalimi?
pa če stvar ni predraga, bi se dal za kako degustacijo zment?
aja, pa au pair je čist kul način za učenje jezika, lahko pa te seveda tud nategnejo (ne nujno dobesedno) kot kjerkoli drugje
Forum je zaprt za komentiranje.