ATI radeon 9200 in slika na TV ju
Čez vikend imam na posodo prijateljev računalnik z omenjeno grafično kartico. Ko sem ga priključil na TV tam vidim namizje oz enako sliko, kot na monitorju. Če pa poskušam gledati film je zaslon črn – črna je samo notranjost okna od win media playerja ali BSplajerja, vse ostalo se vidi. Celo ko zapeljem miško čez okno od obeh plajerjev se njen kurzor vidi ko gre čez črno podlago (slika na TV ju, na monitorju je vse normalno). QuickTime pa prikazuje sliko tudi na TV ju, vendar mi ne podpira vseh formatov pa tudi njegovo okno se ne da raztegniti na “full screen”. Ima kdo kakšno idejo?
Ostali podatki:
OS XP home, driverji za kartico so sveži iz interneta
povezava na TV preko VHS scart IN (vhs in tv sony)
To je po moje prav nastavljeno saj TV prikazuje klonirano sliko monitorja. Edino kar se ne vidi na TV je notranjost okna od playerja (windows media ali BSplayer). Kot sem napisal, na TV se vidi tudi notranjost okna QuickTime playerja. V notranjosti okna omenjenih plajerjev se na TV prikažejo celo kontrolni gumbi (play, pause, stop, FF, …) in kurzor od miške, če jo potegnem preko playerjevega okna. Prav tako je na TV stalno prisotna tudi slika desktopa, ali drugih oken, ki so prikazana na monitorju. Kot sem rekel, črna je samo notranjost playerja. Naložen imam kodek DivX51Bundle.
Ok, po tvoje je prav nastavljeno, ampak dela ti pa ne.
Po moje pa ni prav nastavljeno, ampak probati pa nočeš.
Tako da ti svetujem, da vsaj probaš.
Tv naj bo primary display (pika v krogcu), monitor pa naj bo klon (eno okno za drugim) in tako boš na tv videl vse, na monitorju pa vse razen slike filma.
Bo šlo?
Forum je zaprt za komentiranje.