Ateistična logika (mal za smeh)
čekdisout, 04.12.2021 ob 18:04
se pravi… 5 tisoč let nazaj, ko ljudje niso razumeli, kako stvari delujejo, so si rekli, e – to je moral naredit bog.
in po 5.000 letih, eni še zdaj mislite, da so imeli prav?
glede na to, kako nepredstavljivo ogromno je vesolje, ki smo ga z našimi napravami sploh zmožni zaznati, vi mislite, da obstaja neko nadnaravno bitje, ki se ukvarja s tem, kaj počne neka mrgolazen na nekem prahcu nekje v nekem zakotju vesolja?
ker v primerjavi z neskončnostjo vesolja smo točno to. nepomembna mrgolazen, ki bo verjetno v par sto letih tudi izginila, ker si bo uničila vse možnosti preživetja na tem planetu.
Vera v Boga je v bistvu znak androcentrizma, do določene mere tudi narcisizma. V bistvu pa človek z vidika vesolja ni nič pomembnejši od mušice, virusa ali bakterije. Ampak nekateri lazje živijo, če se s lepijo, kako pomembni so.
Kokoši, 04.12.2021 ob 09:47
A lahko vsi pogledate v temo SILI JU HODITI V CERKEV.
Ta tema je bila odprta, ker smo se v tisti temi ravnokar udarili.
Tam sem jim napisal, da ne vrjamem v boga ker še nikoli ni dal izjave za javnost na TV. Pa so mi v dokaz, da bog obstaja napisali, da tudi zrak, dež in megla niso nikoli dali izjave za javnost a vseeno obstajajo tako kot bog. ?
Jp kokosi to sem ti jaz napisala, kajti ko mi dokažeš, da Boga ni, ti jaz dokažem da je.
Pa ne mi mešat Boga s človeško zverjo, ki si jemlje pravico iti boga.
Zakaj bog dopušča? Tvoja neumna vprašanja? Bog nima čarobne palice in ni dzuboks za tvoje želje, čirule čarole. Človeške zveri pa opravičujete s tem, da Boga ni.
Kokoši lahko začneš kr pri sebi, najbolje boš vedel, si bil prej ti ali jajce?
Narobe svet, 04.12.2021 ob 18:54
Jp kokosi to sem ti jaz napisala, kajti ko mi dokažeš, da Boga ni, ti jaz dokažem da je.
Pa ne mi mešat Boga s človeško zverjo, ki si jemlje pravico iti boga.
Zakaj bog dopušča? Tvoja neumna vprašanja? Bog nima čarobne palice in ni dzuboks za tvoje želje, čirule čarole. Človeške zveri pa opravičujete s tem, da Boga ni.
Kokoši lahko začneš kr pri sebi, najbolje boš vedel, si bil prej ti ali jajce?
Človeške zveri opravičujejo tudi s tem da bog je. In teh zveri je celo več.
Vidi vede…
Clovek ki hoce delat po tem… Ima na umu Boga. Ve da bo za vse uprasan. Trudi se delat dobra dela. Ve da ce gresi da bo poravnal racun z dobrimi deli in se mu prakticno trud iznici.
To je cisto druga narav clovek…
Ja. Gresi. Seveda tudi gresi.
Je hadis… Da se pravega vernika nimas kaj bat. Ker mu njegov iman ne bo dovolil da kaj naredi.
Glej vas. Ko stoka. Totalno nevaspitano. Razpusceno. Nekako se mi zdi da prav uzivate ko nekoga sjebete. To??!!! Evo sanse. Dej. Ne greste dostojanstveno mimo tega kar se vas ne tice. Ko je kako ogovarjanje ali pa kaka druga neeticnost… Namesto da bi glavo obrnili, sodelujete.
Ok to je spet lastna hvala… Jst kokr vidim da je neki kar meni nebi pasalo oz se ne dela…. Odma okrecem glavu. Si ne vzemam to za zabavo. Hihihi huhuhu. Necu da imam posla.
Bobu bob, 04.12.2021 ob 20:05
Katolibanski opranoglavi fanatiki držite se svojih izmišljenih pravljic v 21. stoletju kot prave ovce. Če boste kdaj uspeli vklopiti zdrave možganske celice, če jih je še kaj ostalo boste nehali s svojmi pravljicami posiljevati.
Nek tebi Milostivi dug život dá.
Če bi ga videl nebi prišlo na plan to tvoje. Vidis kako zdej pride.
Najgora stvorenja.
Pusti nadnaravno.
Tam notri pisejo koristne stvari. Če ne drugega delas zase. Da si vzgojen. Olikan. Kulturen. Itd… A ni dobro bit to?
Znaci ti neces kulturno, vaspitano, uljdno, pametno moralno eticno.
Ti hoces zlo. Destrukciju. Razvrat. Nekulturo. Kurvarluk. Razpusteno.
-
I kad im očito dođoše znamenja Naša, oni rekoše: “Ovo je prava čarolija!”
I oni ih, nepravedni i oholi, porekoše, ali su u sebi vjerovali da su istinita, pa pogledaj kako su skončali smutljivci.
Jst vem kako je biti nevernik. Tudi pise kako je.
Nemir. Problemi. Ni spokoja v dusi. Nothing good. Ne moze vama buti dobro bez Boga u zivotu. Ne moze.
Vidis pise i smutljivci.
A si skontal to reci neka jim Milostivi dug zivot da…? Nisi ne. Da zasigurno zasluzis to sto izsmijavas.
Lepim vam se prikazujejo vasi postopki… Kot pise.
Blaablaa, 04.12.2021 ob 19:53
Vidi vede…
Clovek ki hoce delat po tem… Ima na umu Boga. Ve da bo za vse uprasan. Trudi se delat dobra dela. Ve da ce gresi da bo poravnal racun z dobrimi deli in se mu prakticno trud iznici.
To je cisto druga narav clovek…
Ja. Gresi. Seveda tudi gresi.
Je hadis… Da se pravega vernika nimas kaj bat. Ker mu njegov iman ne bo dovolil da kaj naredi.
Glej vas. Ko stoka. Totalno nevaspitano. Razpusceno. Nekako se mi zdi da prav uzivate ko nekoga sjebete. To??!!! Evo sanse. Dej. Ne greste dostojanstveno mimo tega kar se vas ne tice. Ko je kako ogovarjanje ali pa kaka druga neeticnost… Namesto da bi glavo obrnili, sodelujete.
Ok to je spet lastna hvala… Jst kokr vidim da je neki kar meni nebi pasalo oz se ne dela…. Odma okrecem glavu. Si ne vzemam to za zabavo. Hihihi huhuhu. Necu da imam posla.
Če mal filozofiram… z isto lahkoto lahko zagovarjam njegov obstoj, ali pa neobstoj. Zmeraj bolj se nagibam k mnenju, da je koncu koncev vseeno, če je ali pa ga ni. Živim popolnoma enako, v normah, ki so mi bile privzgojene. In nobene stvari ne počnem ali ne počnem zaradi strahu pred kakršnokoli kaznijo, ampak , ker sem kakršen sem in se zaradi tega počutim ok. Kaj sledi ko bo konec mojega rajanja na zemlji me niti ne zanima. Sem že enkrat pisal- lani sem imel eno tako zanimivo izkušnjo- dan mi je bil vpogled na ono stran in ni bilo nobenega tunela, nobena mama me ni klicala, nobene luči ni bilo. Sem bil kar malo razočaran. Sicer sem bil dobesedno presran zaradi izkušnje, ampak… kakšnega strahu pa ne čutim več. Ko bo treba it, bo treba it. Ne vidim pa tudi nobene romantike, kot jo folk, ki si izbira muziko za zadnje trenutke. Ko si na tem imaš preveč dela s seboj in ti je vseeno a te kdo drži za roko- takrat si popolnoma sam.
Če ti vera pomaga, veruj, če ti ne, pa ni treba.
wd40a148, 04.12.2021 ob 20:34
Če mal filozofiram… z isto lahkoto lahko zagovarjam njegov obstoj, ali pa neobstoj. Zmeraj bolj se nagibam k mnenju, da je koncu koncev vseeno, če je ali pa ga ni. Živim popolnoma enako, v normah, ki so mi bile privzgojene. In nobene stvari ne počnem ali ne počnem zaradi strahu pred kakršnokoli kaznijo, ampak , ker sem kakršen sem in se zaradi tega počutim ok. Kaj sledi ko bo konec mojega rajanja na zemlji me niti ne zanima. Sem že enkrat pisal- lani sem imel eno tako zanimivo izkušnjo- dan mi je bil vpogled na ono stran in ni bilo nobenega tunela, nobena mama me ni klicala, nobene luči ni bilo. Sem bil kar malo razočaran. Sicer sem bil dobesedno presran zaradi izkušnje, ampak… kakšnega strahu pa ne čutim več. Ko bo treba it, bo treba it. Ne vidim pa tudi nobene romantike, kot jo folk, ki si izbira muziko za zadnje trenutke. Ko si na tem imaš preveč dela s seboj in ti je vseeno a te kdo drži za roko- takrat si popolnoma sam.
Če ti vera pomaga, veruj, če ti ne, pa ni treba.
Samo opusteno.
Blaablaa, 04.12.2021 ob 20:57
Pise da ste laznjivci ves?
Pise tudi da je…
Po guzi.
Pa zakaj kljubujes? (ajd men… Ampak?) Oces mone? Pa uzmi sve.
Briga mene kaj piše. Govorim iz lastnih izkušenj. Če hočeš verjemi, če nočeš, briga me. Jaz nimam od tega nič. Kot tudi nimam nič od pregovarjanja. O bogu se itak ne bi smeli pregovarjat, bi morala biti intimna zadeva. Zato se tudi poslavljam.
Forum je zaprt za komentiranje.