Ateistična logika (mal za smeh)
Tale šala je pa res slaboumna. Morda bi imela point pred 500 leti, ampak v današnjih časih, ko smo napredovali tako v sociološkem kot znanstvenem smislu, ko vemo, da je Zemlja le mikroskopsko majhna pikica v vesolju in ko se zavedamo, da človek ni center vesolja, pa izpade zelo neumno.
Avtorju ne bi škodilo, če bi kakšno uro, ki jo preživi v farški cerkvi, raje namenil branju knjig, da si malo razširi obzorja.
wd40a148, 04.12.2021 ob 08:52
Verniki. Nismo popolni, smo pa bolj popolni od ostalih.
https://4.bp.blogspot.com/-2F2YivUYbQA/UA4SrxUGvuI/AAAAAAAAAoE/8KiGNI39Lew/s1600/epicurus.jpg
Predvsem imate večvrednostni kompleks, očitno. Nič nenavadnega, če pogledamo zgodovino krščanstva (križarske vojne, zažiganje preveč pametnih, razgledani in sposobnih žensk (=čarovnic), podpiranje suženjstva, zatiranje žensk, homofobija, šovinizem). Skratka, res, same pohvale, perfektni ste. Bog je res ponosen na vas.
A lahko vsi pogledate v temo SILI JU HODITI V CERKEV.
Ta tema je bila odprta, ker smo se v tisti temi ravnokar udarili.
Tam sem jim napisal, da ne vrjamem v boga ker še nikoli ni dal izjave za javnost na TV. Pa so mi v dokaz, da bog obstaja napisali, da tudi zrak, dež in megla niso nikoli dali izjave za javnost a vseeno obstajajo tako kot bog. ?
Kokoši, 04.12.2021 ob 09:47
A lahko vsi pogledate v temo SILI JU HODITI V CERKEV.
Ta tema je bila odprta, ker smo se v tisti temi ravnokar udarili.
Tam sem jim napisal, da ne vrjamem v boga ker še nikoli ni dal izjave za javnost na TV. Pa so mi v dokaz, da bog obstaja napisali, da tudi zrak, dež in megla niso nikoli dali izjave za javnost a vseeno obstajajo tako kot bog. ?
Hahahahaha. Dobra tale.
V principu s(m)o oboji verniki po svoje. Eni verjamejo, da Bog obstaja, drugi da ne obrataja. Bojišče… dokaži.
Tudi v astronomiji in recimo v njenih podvedah vsi danes vedo za temno energijo, ki naj bi predstavljala kar 68% vse energije vesolja… pa nobeden ne ve, kaj to sploh je. ?
Anonimno 8096, 04.12.2021 ob 12:52
Dej ti verski fanatik, utihni že enkrat. Cel forum zasmetiš z temi nebulozami
Hmmm… Le kdo je to napisal??? Le kdo??
Pozdrav zatebe.
se pravi… 5 tisoč let nazaj, ko ljudje niso razumeli, kako stvari delujejo, so si rekli, e – to je moral naredit bog.
in po 5.000 letih, eni še zdaj mislite, da so imeli prav?
glede na to, kako nepredstavljivo ogromno je vesolje, ki smo ga z našimi napravami sploh zmožni zaznati, vi mislite, da obstaja neko nadnaravno bitje, ki se ukvarja s tem, kaj počne neka mrgolazen na nekem prahcu nekje v nekem zakotju vesolja?
ker v primerjavi z neskončnostjo vesolja smo točno to. nepomembna mrgolazen, ki bo verjetno v par sto letih tudi izginila, ker si bo uničila vse možnosti preživetja na tem planetu.
Forum je zaprt za komentiranje.