Armenija
Muskjo, Frutek in Shtrbunk!
Brala sem vasa sporocila o Armeniji. A mi lahko poveste, ce bom imela tezave s pridobitvijo vize s tursko in izraelsko vizo ( zigom) v potnem listu?? In se jo da dobit na mestu, se pravi mi ni treba na Dunaj? Verjetno za Izrael velja samo za Azerbajdzan?
Letim v Armenijo in potem preko Gruzije s trajektom v Ukrajino…ste mogoce srecali se kaksno punco , ki potuje sama? Jaz grem namrec sama in me malo skrbi..
hvala za vse informacije,
lp
Tina
oj SKRAT,
lahko se kaj zmeniva, jaz sem tudi se kar fleksibilna glede Ukrajine, ce bom sprejeta na delovni tabor, bom vedela tocno datume, potem bi pa rada se malo okoli sla..
mi napises tvoj mail ali st. mobija, pa ce slisiva?
Comicsfan,
tudi jaz letim v Erevan. Dobre novice to z vizo, ampak mislis, da bom imela probleme z tursko in ali izraelsko vizo v potnem??
Kdaj pa tocno letis? A bi v Erevanu rad malo druzbe??
lp,
Parbina
Zivijo !
No z Armensko vizo ni kar tako kokr jst vejm, je ni proporočljivo delati na letališči če prideš z letalom ampak prej poskrbeti zanjo ,z žigi od Izraela in Turćije pa mislim da ni problema.
Če prihajaš iz Gruzije pa na meji ne moreš urediti vize ampak si jo moraš priskrbeti prej v Tbilisiju kar traja najmanj 3 Working days kokr rečejo tam.Za Karabah pa si nardiš vizo v Erevanu in ne rabiš povratne nazaj v Aremenijo samo kokr vem si jo – vizo od Karabaha ljudej tržejo iz pašosa če grejo v Azerbajdžan ker njim to ne paše.
Drugače pa čim prej tja kera turisti silijo že preveč.
Uživajte
Letim 19.7., še z enim kolegom. V samem Erevanu ostaneva kaka dva dni, potem pa po Armeniji, pa v Gruzijo in (predvidoma) še v Azerbajdžan, pa skozi Gruzijo še enkrat nazaj v Armenijo in Karabah. To je okviren plan, čisto mogoče (odvisno od raznih težačenj in problemov z vizami) pa bova Azerbajdžan kar izpustila…
Lani sem sicer tudi sam potoval po Ukrajini, če te zanimajo moje fotke od tam: http://www.domovoj.com
Oj,
no mi smo bli v Armeniji dobro leto in pol nazaj. Leteli smo iz Brnika preko Prage v Erevan, pa smo lahko na letaliscu kupil vize brez problema – ze na avijonu dobis listek za vizo da ga lahko v miru izpolnis… pa fino je da imas kaj drobiza (takrat je bla 30$) – gre “hitrejs”;)
potem smo se enkrat leteli iz Teherana v Erevan pa smo tut brez problema dobili tranzitno vizo – pazit pa mors da ti jo postemplajo, ker drugac imas lahko hudo hude tezave (ce ne prej pri iztopu – preverjeno:))
glede Gruzijskih viz pa nimam izkusenj – samo po moje se kumot na meji dobi (ce se prav spomnim je v Lonelyju tko pisal – nam je pa casa zmanjkal:( )
prav tako ne vem za Azarbejdzan – je pa res da niso prav v dobrih odnosih – ravno zaradi Karabaha, za katerega pa nam tudi taktat tisti naši Armenci niso znali prav povedat – al rabiš Armensko al Azerbajdzansko vizo za tja….. mal se pozanimi drugac pa se skor sigurn da na meji al pa vsej v Erevanu zrihtat….
glede stemplov v pasusu nisem preprican kuko je – je pa spet res da se tut s Turki ne marajo kej prevec, sam to ni panike, k sem mel jz tut Tursko vizo notr pa niso nc kompliciral- glede Izraelske pa pazi ce mas kake plane v Iran naprej – to ti pa ne bo ratal, pa ce se ne vem kako pises:))
no tko na kratko.,,,,…
skratka ni ti treba nc skrbet, ker to so res super drzave, ko zgubis ves morebiten strah, takoj ko se z ljudmi srečaš…
če te še kej zanima …
aja Ukrajina je pa sploh zakon…
pa se to – v Armeniji se splaca avto najet – če so 4je ni tolk drago – mora bit pa lada Niva, ker drugac ne prides dalec…
lp@S
oj Shtrbunk,
hvala za odgovor!
Ja, v Iran res ne namerevam, vem da z izraelskim stempljem ne bom dobrodosla, milo receno. Bi sicer res rada sla v Iran, amapak bi potem orala izpustit ukrajino, ker se casovno ne bi izslo, pa nov pasos…dodatnih 10 al kolk jurjev…drugo leto..ko bo pasos ze malo zrabljen…Vem, da mora bit super tam, samo vedi da jaz sem sama punca-! in kamorkoli ponoci prit mi bo kar grozno..zato zbiram info pa morebitne sopotnike..vsaj za kaksen dan..
Dobro, ce si imel tudi ti tursko vizo, potem to ni problem.
Saharin:Viza za Gruzijo, pa je po novem, kar sem jaz slisala..ukinjena za nas…tako da zgleda da se bojo al se turisti vracajo…..
Comicsfan hvala za stran, slike so res krasne…pa ce bosta s kolegom kje v blizini od 19.7., se priporocam! Jaz si moram se dolocit, kaj vse bi rada vidla. Imam, upam da pridem noter, delovni tabor v blizini jezera Sevan, drugega pa se nic ne vem…
no, hvala vsem se enkrat,
lp
Tina
Forum je zaprt za komentiranje.