Arganovo olje – že katera preizkusila na koži?
Jaz sem že dalj časa nazaj naročila prek spleta v steklenički s šprico 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} hladno stiskano. Ne spomnim se kje, pa tudi etiketa je že zbledela.Nanašam si ga zvečer na obraz zaradi suhe kože, pa včasih zaradi kakšnega alergijskega fleka. Koža je lepša in brez lišajev. Kot masko pa si ga nanesem pred pranjem na celotne lase (suhe), jih zmasiram, pokrijem lasišče z vrečko in pustim tako 30min, potem pa normalno operem lase. Ne vem, če je kak učinek.Tudi na konice ga nanašam, ko opazim, da se mi krepajo. To pa se lepo vidi.
Včasih si ga vtrem tudi drugod po telesu po tuširanju, ko je še koža mokra. Se lažje nanaša in še manj ga porabiš, ker ga nanašaš na mokro površino.
Že nekaj let kupujem tega:
http://biovera.si/index.php?main_page=product_info&cPath=1_16_62&products_id=59
Uporabljam za celo telo. Dnevne in nočne kreme ne uporabljam, ker to olje naredi vse:)
Problem mozoljev ob uporabi argana je ta, da je mesano ponavadi. Pred leti sem dala za deci argana vec kot 20€, 30€? Je nepremerljivo drugacno od vseh teh rumenih olj, ki jih prodajajo. Argan je gosto olje in ne da se ga poprsit! Je temno rjavo. Treba obvezno gledat da ga je res deci, da je v temni steklenicki, na pumpici recimo in da je cena ustrezna, zal. Argan ni rumen. Gledam po dm ju, mullerju da so rumeni. Halo. Res je da Marocani vejo da smo nori na to in nas malo nate”’ejo. Valda. To je glih tk ko bucno olje. Vsi ga kupujejo v trgovini ker mislijo da je to to. Jaz ga nikoli nisem marala. Pred casom pa sem probala pravo domace bucno, od domacna ki si,ga je zase stisnil in se takoj zaljubila v vonj in gostoto za oci. To vam hocem povedat, da bo tezko dobit pravo olje brez primesi pri nas. Se v Maroku ga moras od domacina dobit. Pac pazite se primesi drugih olj. Tud ce je bio.
Forum je zaprt za komentiranje.