Najdi forum

Arborio riž

Ali se vam zdi dober za rižote Arborio riž? Ga neopranega poprežite na maslu ali operete in skuhate,… Vem da je več načinov priprave rižote s tem rižem, pa vendar mi nekako čudaško da riža ne bi oprala…

Vaše mnenje?

Kakor kdaj, včasih operem, včasih ne. Je pa to najboljši riž za rižote. Jaz vzamem Arborio od Risso Gallo.

NIkoli ga ne perem, saj oprani riž izgubi tisti “ovoj” s katerim se rižota “poveže”….

Uporabljam pa Riso Scotti, ali Gran Gallo, čisto odvisno…

Jaz ga pa vedno operem. Ko bi videli kako izgleda pridelava in predvsem transport riža in koliko mišk, podgan in ostalih ¨glodalcev¨ si dela brloge v teh kupih, bi vas minilo vse veselje ob jedi neopranega riža.

Prav tako vedno operem ješprenj, fižol, čičeriko, meso in ostalo kar se pač da…

Parboiled riž od Droge je meni čist ok za rižoto, ni nikoli pocast ,se pa sestavine rižote lepo povežejo med seboj.Ga pa ne perem,hm…

Pa kaj si ti nora! Če bi bilo tako, kot pišeš, bi ga prodajali v žaklovini kot krompir. Ne pa da (umazanega???) hermetično zaprejo in dajo potem še v lično škatlo?!
Dajte, no, dajte, v današnjih časih!

Pa kaj si ti nora! Če bi bilo tako, kot pišeš, bi ga prodajali v žaklovini kot krompir. [/quote]

Prav si napisala ja, s Kitajske pride v kontejnerjih, na tone ga je, potem ga pa naši ¨proizvajalci¨ lično zapakirajo in prodajajo kot svojega. Če si pa v Sloveniji kje naletela na riževo polje pa še meni povej, da ga ne bom več prala … hahaha

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close