Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Arboretum Volčji Potok / Mozirski gaj

Arboretum Volčji Potok / Mozirski gaj

V Arboretomu sem bila prvič in zadnjič pred 20 leti, v Mozirskem gaju še nikoli. Ali sta si parka zelo podobna? Ima kdo izkušnje z obema, katerega se bolj splača pogledat?

Zame sploh ni primerjave, Arboretum je čisto drugačen tip parka, veliko večji, s potkami, speljanimi tudi malo po gozdu, veliko za hodit, kdor hoče, vodne površine, različne zasaditve, v steklenjakih razstave orhidej, kaktusov, tudi metulji so bili… Iz Mozirskega gaja se spomnim samo nekih gred zasajenih z različnimi, bolj majhno vse skupaj in nič posebnega.

Sem malo pobrskala za podatki: Arboretum se razprostira na 88 ha, Mozirski gaj je več kot 10x manjši (7 ha).

Poznam oba.

V Alboretumu imam votlino; v Mozirskem pa ne..

Sta pa oba prijetna za pogledat. Alboretum precej večji, še dinozavre in precej ribnikov …

Ima pa mozirski tiste tematske hiške, kjer lahko pogledaš notranjost ali kakšne obrti. Ne vem kaj imajo letos.

Veveriček

Meni je Mozirski gaj bolj pri srcu. Arboretum se mi zdi tako nekako sterilen, saj je lepo za pogledat, ampak Mozirski gaj je bolj domač in topel.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close