Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika arašidovo maslo

arašidovo maslo

Bo kaj narobe, če ga uporabim npr. pri peki muffinov namesto navadnega?

Bojim se da bo prevzelo okus po arašidih.
Sicer pa, če ne probaš ne veš. Če boš probala sporoči, da vemo tudi mi.

lp

a kdo ve kje bi se dobil tak breu cukra in soli?

Arašidovo maslo pgoosto dam v pecivo, tudi v muffinse – res je, da prevzame okus, ampak meni je ravno to namen.

Brez aditivov ga lahko kupišv trgovini SONCE, Vetrinjska ul. Maribor ter v trgovini KALČEK, Trubarjeva ul. Ljubljana. Imenuje se PINDA KAAS, kozarček vsebuje 350 g, cena je nekaj čez 600 SIT. Je pa za moj okus daleč najboljše izmed vseh arašidovih namazov, kar sem jih probala. Tista supermarketih mi sploh niso všeč – sploh nimajo tistega praveg apolnega okusa, da ne govorim o sestavi, medtem ko imajo masla v bio trgovinah ponavadi sol, kar pa mi spet ne ustreza. Tole pa je res pravega okusa.

LP, Staša

to ni maslo v pomenu, kakršnega poznamo, ampak ZMLETI ARAŠIDI z dodatkom soli (in mogoče še česa). torej ni nadomestek maščobe!!
če boš torej pekla s tem, boš pecivo obogatila še z ogljikovimi hidrati, da ne govorimo o okusu po arašidih.

Jaz ga tudi ne uporabim kot nadomestek maščobe – všeč mi je ravnoh zaradi okusa. Ogljikovih hidratov je zelo malo – 13 g/100 g, od tega kar nekaj g vlaken.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close