Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Aprilsko branje …

Aprilsko branje …

Elisabet Kübler Ross, Kolo življenja, in Brina Svit, Smrt slovenske primadone. Dobri knjigi, zato sem ju tudi prebrala do konca, kar se mi pri Camilleriju in Tatu malic ni posrečilo.
Včasih sem mi je zdel oseben neuspeh, če sem kakšno knjigo polprebrano odložila, zdaj pa nimam več potrpljenja in volje, da se grizem čez strani, ki mi ne odzvanjajo v duši.
Začela sem brat Kluuna, Pride ženska k zdravniku. Zelo berljiv stil, ali me bo zgodba prepričala, pa še ne vem.

Saj berem, berem (samo oglašam se bolj malo):
največ krimiče, tudi Camillerija, pa “tanovega” Verča. Sem fenica obeh.
Pa novega McCall Smitha čakam in njegovo Ma Ramotswe…

PO dolgem času sem spet odkrila lepote branja…
Hornby, Kako biti dober. Zame odlično! Kako dobro je predstavljena vsa bivanjska naveličanost, na trenutke se mi je zdelo, da govori o mojuh občutjih.
Jacquline Pascarl, Bila sem princesa. Potegne v branje, sicer pa že videno ( brano).
Zajčje leto. Oba z možem sva se na glas režala zraven. Priporočam.
Yoko Ogawa, Darilo števil. Zelo zanimivo.

Prebrala sem tudi vse tri dele vampirjev, ki so trenutno in med mladino. Stephenie Meyer, Mrk, Mlada luna in Somrak ( v obratnem vrstnem redu). Knjige potegnejo, pripoved je tekoča, je pa definitivno mladinsko delo. BTW, film je razočaral, najstnice pa ful padajo na glavnega igralca.

Je moj okus preveč komercialen?

Mene pa je Kako biti dober zelo razočarala. No, razočaral me je Horby. Sem pričakovala nekaj več. Ne vem sicer, kaj. Prizna, da se je vleklo in da sem se kar nekakrat prisilila, da je nisem odložila.
Nasprotno sem mnogo debelejšo Pride ženska k zdravniku (Kluun) prebrala na “dva maha”. In zdaj čakam Vdovca, menda izide sredi maja?

Končno mi je prišla v roke Stephenie Meyer Somrak in me po dolgem času spet ena knjiga močno pritegnila. V maju pride na vrsto drugi del, vendar je v knjižnjici skoz na rezervirano.

Rita Mae Brown: Whisker of Evil

Precej butast krimič z mačjo detektivko v glavni vlogi, ampak zdaj moje branje predstavljajo korekture dveh knjig, ker pa imam še kup drugega dela, mi je vseeno, kaj gre ob 4. zjutraj skozi del možganov, zadolžen za branje …

April je bil bralsko kar uspešen (več časa):
Tomić: Kaj je moški brez brkov (v redu, a se ne navdušujem pretirano),
Jošimoto: Kuhinja (iz zbirke Najst nekaj po žanru nedoločljivega, a dovolj kratkega, da sem prebrala do konca)
Hampson: Oljčni sestri (lahkotno in predvidljivo, a čisto v redu branje, malce pa šepa prevod).

Odločila pa sem Kitajca Dai Sijie: Neke noči, ko luna ni vzšla, Brookmyerja Boiling a Frog, nek krimič Elisabeth George tudi v angl. in Italijana Ammanitija Ni me strah.

Lotevam se Zarote norcev (Toole), ki pa je najbrž ne bom uspela prebrati zaradi zajetnosti.

@Titija: Če ti bo Zarota bebcev znesla na začetku, jo boš najbrž prebrala do konca; vsaj mene je zelo zabavala, pa prevod mi je bil tudi zelo všeč.

Pred sabo imam Vladislava Bajca: Knjiga o bambusu in Amitava Gosha: Lačna plima

hm… bambus mi je všeč…..

George R. R. Martin: A song of ice and fire; prvi trije deli (A game of thrones, a clash of kings, a storm of swords), zdaj je na vrsti četrti (a feast for crows).

New Report

Close