Apple pie!!!
Lepo polzdravljeni!
Ker je sobota in dezeven dan, sem se odločila da po dolgem času nekaj spečem.
Pred nedavnim sem se vrnila iz popotovanja po Australiji, kjer sem probala različne vrste pit in moram reči da so bile božanske. Najbolj mi je bila pri srcu jabolčna pita!
Vsa vesela, s spomini na Australijo sem hotela speči jabolčno pito!
POLOM!!!!!!!!
Moj izdelek niti slučajno ni bil podoben jabolčni piti. Testo je bilo trdo kod da bi jedel prepečenec, masa je bila se nekako okusna, vendar celoten izdelek je izgledal kot….. – saj ne vem kako naj se izrazim, POLOM!!!!
Se dobro da sem bila sama doma in da ni mogel nihce videti mojega izdelka.
Sedaj pa prosim za pomoc: ce je kje nekdo ki ima preiskušen recept za jabolcno pito prosim, prosim, prosim, prosim, prosim, prosim, prosim, prosim, prosim, prosim, prosim, prosim, ce mi ga lahko zaupa!!!!!!!!!!!!!
Rada bo spekla pito po kateri bi si vsi oblizovali prste, še raje pa bi si z okusom pite vrnila spomine na Australijo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Prosim pomagajte!
Petja
preizkuseni recepti, ocene in mnenja. pobrskaj pri rubriki RECEPTI – Sladice. Je kar nekaj pit, med njimi tudi jabolcna. LP
Petja, imam recept za (baje) original ameriško češnjevo pito. Seveda lahko namesto češenj daš notri jabolka. Sama sem jo že večkrat naredila in je res super – zmažemo jo v eni uri.
ČEŠNJEVA ali JABOLČNA PITA
testo:
300 g moke
150 g masla
ščepec soli, rumenjak
6 žlic mrzle vode
Postaviš za 20 do 30 minut v hladilnik. Narediš dve plasti, zgornji narediš luknjičast vzorec in premažeš z rumenjakom.
nadev:
300 g sadja (naribanega seveda)
75 g sladkorja
1/4 žličke mletega cimeta
ščepec soli
žlica moke
1/2 žlice limoninega soka
1 žlica surovega masla
Sladkor, cimet, sol in moko zmešaš. Polovico posuješ po dnu, nato pride sadje, povrhu pa še druga polovica. Pokapaš z limoninim sokom in razporediš maslo. Pokriješ z luknjičasto plastjo testa. S testom obložiš tudi stene pekača.
Pečeš 30 minut pri 200°C.
Poročaj, kako je uspelo in če ti je bila všeč.
Lp in dober tek!
Veliko različnih receptov in nasvetov najdeš na http://www.kulinarika.net. Stran je resnično prijetna.
Živjo (redka) soimenjakinja!
Ta receot nam vedno uspe:
JABOLČNA PITA
potrebujemo:
25 dag moke
pol pecilnega praška
1/8 margarine
5 žlic mrzle vode
nadev:
3/4 do 1 kg jabolk
5 dag sladkorja v prahu
1 zavitek vanilijevega sladkorja
5 dag rozin
malo cimeta in limonine lupinice
3 žlice drobtin
pol jajca za premaz
Hitro vgnetemo testo, ki naj počiva na hladnem (1 – 2 uri). Spočito testo razvaljamo v 2 plošči, oblozimo z nadevom, pokrijemo z drugo pločšo in pečemo pri 180 – 200 stopinj C, 35 – 40 min.Pred peko preluknjamo zgornjo ploščo, da se ne napihne.
Dober tek
Petja
Petja je pisal/pisala:
>
> Lepo polzdravljeni!
>
> Ker je sobota in dezeven dan, sem se odločila da po dolgem
> času nekaj spečem.
>
> Pred nedavnim sem se vrnila iz popotovanja po Australiji,
> kjer sem probala različne vrste pit in moram reči da so bile
> božanske. Najbolj mi je bila pri srcu jabolčna pita!
> Vsa vesela, s spomini na Australijo sem hotela speči jabolčno
> pito!
> POLOM!!!!!!!!
> Moj izdelek niti slučajno ni bil podoben jabolčni piti. Testo
> je bilo trdo kod da bi jedel prepečenec, masa je bila se
> nekako okusna, vendar celoten izdelek je izgledal kot….. –
> saj ne vem kako naj se izrazim, POLOM!!!!
> Se dobro da sem bila sama doma in da ni mogel nihce videti
> mojega izdelka.
>
> Sedaj pa prosim za pomoc: ce je kje nekdo ki ima preiskušen
> recept za jabolcno pito prosim, prosim, prosim, prosim,
> prosim, prosim, prosim, prosim, prosim, prosim, prosim,
> prosim, ce mi ga lahko zaupa!!!!!!!!!!!!!
>
> Rada bo spekla pito po kateri bi si vsi oblizovali prste, še
> raje pa bi si z okusom pite vrnila spomine na
> Australijo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
>
> Prosim pomagajte!
>
> Petja
Forum je zaprt za komentiranje.