Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Aparat za sladoled

Aparat za sladoled

Zanima me, katere modele imate in katerega mi priporočate.

LP

Kokosov sladoled
3 rumenjaki
4 žlice sladkorja
10 dag kokosove moke
3 dl mleka
1 dl sladke smetane
nekaj kapljic kokosove esence

Kokosovo moko prelijemo z vrelim mlekom. Zmešamo v mešalniku in precedimo skozi dvojno gazo. Kokosovo mleko, ki smo ga tako dobili, ohladimo. Rumenjake penasto umešamo s sladkorjem, dodamo kokosovo mleko, smetano in nekaj kaplic kokosove esence. Dobro premešamo in vlijemo v posodo v napravi za sladoled. Naredimo sladoled po navodilih.

Kopija recepta za sladoled iz kulinarike.

Kdo ima aparat, ki je v Merkurju zdaj v akciji mislim, da je de Longi(ali nekaj takega), ali ste zadovoljni……..

Ti si faca, kroki 🙂 Mislila sem, kater model (tip) avtomata mi priporočate, saj se odločam za nakup 🙂

Bom pa recept definitivno shranila za kasneje – zanima me le, kje dobiš kokosovo esenco??

Hvala 🙂

LP, Staša

Torej… še enkrat – jutri bom definitivno kupila aparat, zato vas lepo prosim, če mi napišete, na kaj moram biti pozorna pri nakupu, kaj vse mora strojček imeti, da je OK in podobno…

Zanima me tudi, kakšne so cene in če se npr. splača kupiti dražjega (=kvalitetnejšega!?).

Hvala in LP

Stasa,hej!Ko sem se sla detektiva,sem te poimenovala Tjasa,oprosti!
Rada bi ti pomagala,samo imam nekako ze najmanj 15 let francoski aparat
SILTAL avtomatik za nekaj vec kot pol litra mase.Sem z njim zelo zadovoljna,vendar so zdaj na trziscu razne znamke in verjetno tudi tehnolosko high. Paziti moras predvsem,da se ne naredijo kristalcki,ampak lepa homogena gladka masa.To je verjetno odvisno od moci vrtenja lopatk.Nekdo se je pri svojem aparatu na forumu potozil ravno zaradi tega.Lepo bi bilo,da bi v trgovinah demonstrirali.Verjetno bos zraven dobila navodila z recepti;tako sem tudi jaz,so pa vsi ,tudi sadni,na bazi jajck in mleka-smetane.Dober nakup in veliko uzitkov !Babi

Staša, saj vem, da ne iščeš receptov, ampak aparat…..jaz tudi…..pa je spodaj vprašanje in namig za Merkurjevo akcijo ali je ta aparat uredu, so lastniki zadovoljni…..mi smo imeli pred leti od Philipsa pa je šla posoda po gobe……..kaj češ, zdaj po mnogih letih si bi pa novega privošila…..
Recept je pa kar tako za orentacijo , navdih, pa zadnje čase je po raznoraznih forumih govora o receptih za sladolede, sem pa sem enga prislonila z drugega foruma….sorči

Tisti stavek o akciji sem pa kar spregledala.

Mogoče si spregledala tudi ti – kje dobiš kokosovo esenco? Na kulinariki sem izvedela, da se jo da dobiti v Avstriji, vendar me zanima, če jo imajo tudi kje pri nas.

Hvala in LP

Hej,imam pecico in kalorifer De Longi ze nekaj let,zelo v redu.Firma je resna.Nic se mi se ni pokvarilo.Povej,kako si se odlocila. Pozdrav Babi

Hvala za informacijo. Danes dopoldan se odpravim in sporocim, kaj sem kupila.

LP, Staša

Kupila sem tega v akciji – De Longi, cena je 11.900 SIT, zaenkrat se posoda hladi v skrinji – je pa dokaj nizka, tako da sem jo stlačila celo v mojo majhno skrinjo. Poročam kasneje o rezultatih…

LP

Se veselim s tabo! Tudi moja Siltalova posoda je nizka.Ko jaz delam sladoled(ko so mlajsi pri hisi),si vzamem cas in naredim sladolede razlicnih okusov.Masa,caka v hladilniku,da pride na vrsto.Potem spravim v manjse skatle in v frizer.Si dobila zraven kaksen recept? Javi,ko bos vse pogruntala.Ko sama prvic
testiram nov aparat,rabim mir in moram biti sama.Lep pozdrav Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close