Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika aparat za sladoled

aparat za sladoled

pozdravljeni,

že kar nekaj se je pisalo o sladoledih in tudi o aparatu.Zanima me nekaj osnovnih stvari : zakaj se splača kupiti strojček- v primerjavi z navadnim-ročnim delom.
Bolj me zanima potek dela.
Pa še to : koliko časa zdrži doma narejen sladoled v zmrzovalniku(narejen v stroju) – ne praktično- to že vem da hitro poide.

HVala,hvala,
m.j.

Kakšna je razlika med sladoledom narejem z aparatom ali na roke? VELIKA! Vsaj zame. Če ga delaš ročno, ga moraš velikokrat premešati pa še takrat je velika možnost, da se bodo naredili kristali – se pravi, da bo zanič (vsaj zame). Aparat pa stalno meša, zato vedno izpade dober.

Koliko časa ga lahko hraniš v zamrzovalniku? Pri nas nikoli. Ker posoda ni velika, ga porabiš takoj, če ga jesta vsaj dva.

V mojem aparatu lahko naredim 1/2l sladoleda.Asja ti je ze povedala bistveno razliko v delovanju.Sama dodajam :vedno vem,da so v sladoledu samo naravne sestavine brez umetnih dodatkov. Pozdrav Babi

Babi, ali ostale,
lepo prosim, ce mi katera napise recep-e, sem namrec polila knjigico z recepti, da se je zlepila skupaj in je nemogoce kaj prebrati.
Za jagodni sladoled ali borovnicev.
Imam aparat PHILIPS – DELIZIA.
LP
lumpa

Lumpa,hej(tako je mama meni rekla,ko sem kaj nagajala)!
Sedaj se mi mudi in ne utegnem poiskati.Nekaj casa nazaj smo kar veliko napisale o receptih za sladoled.Je nekaj res zanimivih in koristnih.Mene jezi,da so vsi moji recepti na bazi jajc, sladkorja mleka ali smetane,tudi sadni.Na tistem postu sem dobila krasen recept.
Ce ne bos nasla do jutri,se oglasim. Lep pozdrav Babi

Kar se tiče receptov brez jajc in mlečnih izdelkov, mi je v pogovoru ena slaščičarka povedala, da sadje skuhaš v kompot z manj vode, sladkaš in dodaš limono, tko kot imate radi in potem to s paličnim mešalnikom zmiksaš in zliješ v aparat…..splača se poskusit lahko pa vseno dodaš malce mleka ali smetane…..stvar okusa

Tudi sama razmišljam, da bi si kupila strojček za sladoled. Enega takega, ne prav majhnega, pripravljala bi ga za družbo par ljudi, recimo 4-6.
Mene zanimajo prav konkretne znamke in modeli, katere imate in bi mi jih priporočale. Babi, zate vem, da imaš nekega francoskega, kaj pa ostale?
Hvla za nasvet, Meri

Philips Delicia HR 2303

Nimam recepta za jagodnega ali borovničevega, imam za bananinega in v kombinaciji z jogurtom.

BANANIN SLADOLED
200 g zrelih banan
sok 1/2 limone
75 g sladkorja
150 cc mleka
50 cc smetane
Dobro zmešajte vse sestavine.
Čas priprave: 30 – 35 minut

SADNI JOGURT SLADOLED
175 g sadja (maline, jagode)
80 g sladkorja
50 cc smetane
250 cc jogurta
2 jedilni žlici limoninega soka
Sadje dobro operite. Sesekljajte sadje, sladkor in limonin sok. Zmes dodajte k jogurtu in smetani. Pazite, da so sestavine dobro premešane.
Čas priprave: 30 – 40 minut

Upam, da sem kaj pomagala.

Med navodili sem našla nekaj podatkov o shranjevanju sladoleda.

V zamrzovalniku je lahko shranjen določen čas. Po enem do dveh tednih se zmes pokvari in izgubi svežino.
Sladoled shranite v čisti, tesno zaprti posodi, ki je namenjena za zamrzovanje. Ne shranjujte v hladilni posodi. Temperatura mora biti najmanj – 18C. Nikoli ponovno ne zamrznite že odtaljenega sladoleda.
Sladoledi pripravljeni iz nekuhanih sestavin = 1 teden.
Sladoledi pripravljeni iz polkuhanih sestavin = 2 tedna.

Tole je nekaj najpomembnejših podatkov. Če te še kaj zanima, vprašaj.

LP, Asja

Ja Babi , sem nekaj nasla, vedar jaz se spomnim, da sem nekaj let (10)nazaj delala tak sladoled brez jajc(na forumu so pa uglavnem recepti,ki jih je potrebno “kuhat” in z jajci. Delala sem sadni in z mlekom, samo tudi priblizno se ne spomnim koliko cesa,,,,,, sem probala sedaj tako na “uc”, pa ni dober.

(Nisem tok poredna, ampak imam macka , ki je Lump, jaz sem bila pa prej tina, samo jih je toliko, da sem se odlocila za spremembo)

Asjaa, hvala. Bananinga bomo probali, tisti z jogurtom pa ne bo sel pri nas(nihce ne mara jogurtov).A vseeno hvala.

LP lumpa

Zamenjaj jogurt z mlekom. Mislim, da mora biti o.k.!

Lumpa,hej! Sem sla se enkrat gledat poste Hana,15.5.Med prispevki so tudi taki brez mascob in jajcne kreme,kot si omenila.Opisana je tudi razlika med sladoledi in sorbeji.Poglej!
Vem,da nisi lumpa,saj tudi jaz kot otrok nisem bila zelo nagajiva.To je na Primorskem bolj ljubkovalni izraz.Jaz imam 2 dolgodlaka rdeckasta muca:Ginger
in Kim. Pozrav Babi

Meri, jaz imam osnovni aparat Bosch MUM 7000, na katerega pridejo potem razni priključki, tako tudi priključek za sladoled. Ima dve posodi za pripravo sladoleda. V eni se lahko pripravi 550 ml sladoleda. Čas priprave je pa odvisen od količine, koliko ga daš noter. Če ga imaš majn je čas priprave 10 minut, če pa je posoda polna pa maksimalno traja 20 minut. S tem strojčkom sem izredno zadovoljna, in moram povedat, da pri nas laufa skoraj vsak dan. LP

Jaz imam aparat za sladoled že nekaj let, priznam pa, da ga ne uporabljam prav pogosto. Ker sem ga ravno včeraj privlekla na plan (doma so jagode, pa smo prišli na idejo za domači sladoled), sem se spet spomnila, zakaj ga ne uporabljam preveč rada. Reč je precej majhna in zdi se mi, da kljub temu, da so sestavine hladne, se sladoled ne naredi (ne pomrzne), ker hladilna posoda prej “spusti”. Moja mašinca je take sorte, da se da spodnjo posodo v zmrzovalnik, potem pa se nanjo namesti pokrov v katerega je vstavljena lopatica, ki zmes meša. Problem nastane zmeraj, ko zmes vlijem v posodo, kjer na stenah hitro zmrzne, ta del pa potem blokira lopatico, da se ne more vrteti. Tako je treba pokrov kar naprej snemati, izvleči lopatico,(seveda nastane packarija), postrgati ob stenah, sicer sklopka v strojčku prav grozljivo poka in ruži, ker se lopatica ne more vrteti. Ko zadevo le rešiš in je lopatica sproščena pa posoda že spusti in nastane neke vrste ledena krema, ki je sicer zelo dobra, ni pa sladoled. Tako mora zadeva v dodelavo v skrinjo, kjer pa se seveda hitro naredijo kristali. No včeraj smo pojedli kar “ledeno kremo”. Je bila pač huda sila za sladoled.
Verjetno se pri nakupu aparata splača dati malo več denarja (moj je bil pred leti res poceni), pa je potem tudi malo več muzike.

lp tinca

Tinca, a si že probala, da najprej prižgeš aparat, da začne vrteti in šele nato vliješ maso? (Če sem te prav razumela najprej vliješ maso). Tako ti lopatica ne bo blokirala in ne boš imela packarije.

Nasla!
Ze printam.

lp

Asja – že sem poizkusila tudi tako – pa ni šlo. Če imaš malce gostejšo maso (recimo iz stepene rastlinske smetane) nikakor ne gre skozi tisto miniaturno luknjo v pokrovu, oziroma kaplja tako počasi, da vse sproti zmrzuje – in spet nič.

Tinca, jaz zmeraj sestavine samo zmešam, nič ne stepam, tako da je zmes vedno v tekoči obliki, sladoled pa je potem vedno super. Probaj tole!
1 dcl mleka
1 dcl smetane
1 žlica benkota
To samo z vilico premešaj in vlij v že delujoči aparat. Iz teh sestavin, dobiš dober sladoled z okusom čokolade. Če želiš bolj sladkega, lahko dodaš tudi sladkor. Iz teh količin, je 6 kepic sladoleda. Poročaj, če bo uspelo, pa ti bom drugič napisala še kaj več. LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close