aparat za pripravo sladoleda
Hej,sama imam star francoski SILTAL.Nedolgo nazaj so svetovali posebno ponudbo DE LONGI.Stasa ga je kupila.Povpresaj za mnenje.
Pred dnevi mi je prisla v roke knjigica receptov za sladolede :klasicne,sadne, dieticne,torte,kupe,sorbeje z vsemi natancnimi navodili in fotografijami na 200 straneh.Ker ima moj zelo skromne recepte,bi si najraje ze zaradi receptov omislila tega SIMAC (it.).
Sicer ne vem,ce jih imajo pri nas.Zelo solidna firma.Obstojata dva tipa:
manjsi IL GELATAIO 800- the ice cream boy in vecji IL GELATAIO- the ice cream man.Potem so se: super,personal.Skratka zelo velik izbor po potrebi.Verjetno bi se splacalo pogledati v Italiji.Ce ste vecja druzina ,se splaca vecjega .jaz bom pocakala kaksno akcijsko ponudbo jeseni v Trstu.
To je moj prispevek.Verjetno bos dobila se kaj.Lep pozdrav Babi
Stasa,hej! Sem zelo vesela,da ti stroj lepo sluzi.Tista knjigica od Simaca me pa je kar dol vrgla.Ne vem,ali bi jo celo fotokopirala,ali sla v Trst v akcijo in jo narocila.Sladoledi so tako krasni in po mojem okusu.Posebno poglavje o sladoledu z umetnimi sladili,pa jogurtov sladoled,pa mandolatni sladoled,pa sladoled iz pinjol. Samo,da ti povem, tudi jajcno kremo delajo
brez kuhanja.Priporocajo zaupljiva jajcka.Tu di razlaga,zakaj pri nekaterih sladoledih mora biti jajce,pri drugih ne.Brez jajca sem naredila krasen melonin sladoled.Za manj ali bolj kaloricen sl. ,alternativa mleko ali smetana.Ta teden sem jih naredila ze nekaj za pogostitev vnuka.
Si ti dobila kaj receptov zraven? Lep pozdrav Babi
Pozdravcek, Babi,
aparat je super, vendar priloženih receptov nisem preizkusila, saj bi je zelo vsec tvoja jajcna/vanilijeva krema, ki jo vedno uporabim kot osnovo.
Kje si dobila to knjižico receptov?? Mene je pritegnilo predvsem to, da piše tudi kako delati manj kalorične (dietetične) sladolede. A je v slovenskem jeziku?
LP, Staša
Ne,je v italijanscini in je res super,zlasti za mlade druzine z otroki.Imam jo na posodo do nedelje od znanke,ki ima Simac aparat,bom kaj fotokopirala in poslala,predvsem dieteticne
pa se kaksnega res posebnega . Tista jajcna krema je v redu.Bojim se surovih jajc.Si slisala,koliko otrok lezi v bolnici v Izoli zaradi salmonele?
Krivec verjetno krema v rogljickih in krofih.Lep pozdrav Babi
To bi bilo res super, če bi kakšnega prepisala. Predvsem kakšnega z umetnimi sladili. Hvala že vnaprej.
Glede salmonele – kolikor vem, jo je moč najti le v rumenjaku, vendar nisem čisto prepričana. Mogoče ve kdo kaj več? Sem gledala pri poročilih o zastrupitvi – me prav zanima, kaj bodo ugotovili, kdo je krivec.
LP, Staša
Jaz ga imam od Philipsa, pa je tudi ok. Priloženo so recepti po keterih sladoled tudi uspe.
Sam, men je lažje it sladoled kar kupit v trgovino. Najprej moraš imeti vse sestavine (mani vedno kaj manjka, enkrat nimam smetane, drugič smo brez jajc, …), morajo biti hladne. Posoda mora biti pa pred tem vsaj 12 ur v zamrzovalniku. Potem pa 20 min. čakaš, da rata sladoled.
Hej,saj je vcasih res tako,ampak prednost pa je,da tocno ves,kaj das v sladoled in se ne bojis salmonele.
Stasa,zdaj pa k receptom.Ker ze ves,kako se stvari streze,ti bom napisala
samo sestavine z merami.Kjer so jajca,naredi kremo kot do sedaj.
Cokoladni sladoled
cokolada 75 g
1 jajce
um.sladilo 25g
smetana 125 g
mleko 350 g
malo vanilije
Cokolado nalomi in nad paro zmehcaj na malo mleka,ki si ga odisavila z vanilijo.Pusti ohladiti in medtem stepaj jajce s sladilom.Kremi dodaj mleko in smetano in narahlo premesaj,dodaj se zmehcano cokolado.nadaljujes po navodilih svojega strojcka.
Sem primerjala isti recept s sladkorjem -150g sladkorja.
jogurtov sladoled
Kompakten naraven jogurt 250 g
sladilo 25 g
smetana 250 g
narezano sadje fakoltativno kolikor zelis + se malo sladila+lim.sok
Zmesaj jogurt s sladilom,dolij smetano in ,zmesas.Delas po navodilih.
Ce zelis jogurt obogatiti s sadjem(jagode,borovnice,maline,marelice,banane,kivi,breskve…),jih narezes na drobno,malo osladis,dodas malo limoninega soka in za eno uro das v hladilnik.To dodas k ze narejenemu sladoledu in umesas.Sok,ki je nastal,polijes po sladoledu,ko serviras.
Skutin sladoled
ricotta romana(mislim,da bi vipavska zelo gladka skuta bila v redu) 350 g
samo malo soli,sladilo 25 g (ali sladkor 125 g)
skodelica mocnega ekspressa(majhna)
smetana 100 g
krema cacao(liker) 2 zlicki
kavo dobro ohladis,stolces smetano,skuto zmesas,da je cisto gladka,dodaj sol,sladilo ,kavo in liker,nazdnje se smetano.Zmesaj in nadaljujes po navodilih svojega strojcka.
melonin sladoled
melona 300g(ze olupljena)
sladilo 25g
limona 1
smetana 125g
Ze narezani meloni dodaj sok limone in sladilo ter zmesas z el.strojckom,dodas smetano in se malo stepas. Nadaljujes…
Pinjolov sladoled
Pinjole 100g
sladilo 25g
smetana 150g
mleko 200g
3 zlice maraskina
najprej v multipr. zdrobis pinjole s sladilom,dodas mleko,smetano in maraskino in dobro zmesaj vse sestavine.Nadaljujes…
Tega je veliko.Zdaj vidim,da se lahko same zmisljujemo vse kombinacije,ki so nam vsec. Smetano lahko nadomestimo z mlekom,sladkor z sladilom,dodajamo likerje…Osnove so tu. Pri limoninem,grejp sladoledu doda beljak.
Knjiga je v italijanscini.Verjetno jo bom dobila in ko se jeseni srecamo,jo prinesem pokazat.
Za danes dovolj.Sem popoldne naredila tri vrste sladoleda in ze cakajo v zamrzovalniku.
Strasno soparen vecer s pol urno nevihto brez dezja,samo mocan veter .
Pocasi imam tega poletja ze dovolj.Saj se kopam ze od konca maja,je ze dolgcas. Lep pozdrav Babi
Forum je zaprt za komentiranje.