aparat za peko kruha
Razmisljam o nakupu tega aparata.
Tasca ga ima, ampak iz njenega je kruha le za kaksno dobre pol kile, pa se drobi se ful.
So vsi aparati taki, za pol kile moke plus ostale setavine? Je kaksen vecji, da lahko speces kruh za nekaj dni?
In kaj naredite, da se vam ta kruh ne drobi toliko? men drobtine ubijajo v pojem in iz tega razloga ze leta kupujemo ze narezan kruh.
Kot je napisala Klara, porabi zelo malo elektrike, ZPS jih je testirala in je poraba pod 0,4KW za eno peko. Pojdi na njihovo stran, tam so testi za nekaj aparatov, ki se jih dobi pri nas. Sicer pa malo povprašaj, mogoče ga ima katera od prijateljic ali sodelavk in ti ga da za poizkusit. Je drugačen kot kupljen z raznimi dodatki za rahlost, prožnost, aditivi, barvili, konzervansi, poleti pa mu dodajajo še nekaj proti plesni.
Od prejšnjega ponedeljka tudi jaz sama pečem kruh na klasičen način v pečici (sparov pekač iz točk zvestobe je zakon 🙂 ). Ko sem ga delala prvič, sem se psihično pripravila, ker sem mislila, da je to cela znanost. Našla en čisto enostaven recept na internetu (ker sem pač rekla, da tega bom pa že zmogla 🙂 ), ker nisem ravno kuharca. 🙂 Se je izkazalo za tako enostavno, da sploh ne razmišljam več o nakupu kruhomata. Testo narejeno v parih minutkah, daš vzhajat za 40-60 minut in direktno v pečico. Delam pa pirin kruh – pirina moka, kvas, sol in voda, nič drugega. Ravno tole zadnjo rundo pa sem ga tehtala iz firbca – moke sem dala 600 g in je ratal hlebček 1100 g. Drobi se morda potem po treh dneh malo več kot kupljeni, samo ni nobene panike, če pomisliš, da je pač brez dodatkov. MOrda je odvisno tudi od moke, ne vem, ker jaz delam sedajle samo iz pirine – bom videla, če bo pri ostalih polnozrnatih kaj drugače.
LP
Enako. Mi ga imamo od moulinexa in je zakon. Lahko spečem 0,75 ali pa 1 kg štruco. Kruh je bomba!! Pa sem sama velik kruhojed in tega kruha ne morem prehvaliti! Mehak, okusen, se ne drobi itd. Zraven so bile priložene merice in recepti in se tega strikno držim. Mi je všeč, ko vsakič spečem drugačen kruh. Ravnokar imam pečen polnozrnat kruh, kateremu sem dodala bučna semena, sezam in orehe. Krasota!!
Ga ne dam iz kuhinje in je res najboljša stvar od malih kuhinjskih pripomočkov.
Tudi mi ga imamo! Zagotovo je to kuhinjski pripomoček št. 1. Dolgo sem se mu upirala, ker sem rekla, da je treba kruh mesiti z rokami… Ampak mi to ob treh otrocih ni zneslo redno. Potem mi ga je pa mož kar kupil. Od takrat (tri leta in pol) smo ga kupili samo kake desetkrat. Mi ga pečemo na timer čez noč, tako da je, ko vstanemo, ravno pečen. Jemo ga pa šele zvečer, ko je ohlajen in “dozorel”. Moja izkušnja je, da se manj drobi, če mu daš čas, da se povsem ohladi preden ga začneš rezati (12 ur), pa maščoba (oljčno olje) tudi precej pripomore k čvrstosti in prožnosti kruha. Pečem vse sorte kruhov in tudi vsa kvašena testa zamesim notri (npr. za potico). Zamesim 700 g moke in imamo potem to ravno za en dan (5 oseb). Prihrani morje časa in denarja (predvsem v smislu tega, da ni treba vsak dan vtrgovino, ker potem vedno še kaj kupiš…)
Forum je zaprt za komentiranje.