aparat za peko kruha
Med vami sem nova, tako kot je nov naš kruhomat. Pa me zanima kakšen vaš recept, ki vam vedno uspe. Lahko napišete prosim kakšno moko uporabljate; in kaj vam piše na vrečki (bela, merkatorjeva….). Meni je en kruh ratal suh, en pa mi sploh ni vzhajal (mogoče je temu kriv otroški firbec, ki je odpiral kruhomat). Je kdo že slišal za koga, ki peče kruh iz hipoproteinske moke?. Hvala.
Uporabljam Scharovo mix B. Nisem prepričana , če imajo tudi to brez beljakovin. Če se ne motim, jo ima Celiax, ampak sama nisem preveč navdušena nad njihovo brezglutensko. Precej kombiniram z ajdovo (predvidevam, da je to zate neprimerno, ker ima veliko beljakovin), koruzno in riževo, ki je cenovno najbolj ugodna. Točnih razmerij ti ne bom pisala, ker vedno delam na oko.
Osnovni recept sem dobila na tem forumu, gre takole:
35 dag moke
4 dcl tople vode (jaz del vode nadomestim z jogurtom)
2 žlici olivnega olja (lahko daš margarino ali maslo)
1 žlička sladkorja
sol
1 vrečka suhega kvasa.
Po prvem vzhajanju (po pisku) lahko dodaš kakšna semena, praženo čebulo, kosmiče, skratka, prepusti se domišljiji.
Po tem receptu mi kruh res vedno uspe. Lahko pa pripraviš testo v kruhomatu, ga potem poljubno oblikuješ in spečeš v pečici npr. žemlje.
Priporočam ti, da si prebereš sporočila od KarmenM, ki je prava zakladnica koristnih idej in receptov brez glutena, mleka in jajc.
Upam, da sem ti kaj pomagala.
Forum je zaprt za komentiranje.