Aparat za peko kruha
Obstaja nek aparat (kot fiteza) naprimer samo da je za peko kruha. Menda samo vsuješ vanj sestavine in menda zgnete in potem speče. Menda je za 1 kg kruha. Pa me zanima če ga kdo že ima (sigurno ga ima) in kako ste zadovoljni z njim? Kako je potem s čiščenjem tega aparata? In kateri je dober – znamka pa recimo tudi cenovno ugoden. Menda so cene nekje od 15.000 navzgor. Mogoče pa se bolj splača v Avstriji?
Že vnaprej hvala za odgovore.
Irena
Jst sem ga kupila pozimi v big bang-u (firma Clatronic), je sicer dober, vse lepo in prov. Bil je okoli 20000, uporabla sem ga pa 4x. Malo premisli, ce se ti bo dalo pecti vsak dan,..recepti, ki jih pa dobis zraven so pa obup, niti en kruh mi ni bil vsec:(
Da pa ne bo vse tako crno, ti lahko povem, da poznam ene par ljudi, ki pa je zelo zadovoljnih z njim,..;)
Pomivat je pa mojga zlo enostavno, tisto posodo, v kateri je kruh ven vzames, pomijes, potem sta pa sam se dve lopatki, ki jih pa tut cist enostaven pomijes.
Mislim, da je pri nakupu tut pomembno, da ima aparat 2 lopatki za mesanje.
Lep pozdravcek in dober kruh ti zelim, ce se bos odlocila za nakup;)
kejka
Zdravo!
Jaz ga bom ocetu kupila za roj. dan, ker si ga ze neka jcasa zeli. V Metroju (www.metro.at) stane trenutno 59.00 EUR (nizka cena 49.00), sodelavke so namrec zelo navdusene, kar 14 jih je, ki ga imajo in veliko pecejo, pa tudi testo za potico in pecivo mesijo…ne vem, pravijo da je super, bomo videli….
LP, Metka
Pri nas ga imamo že kar nekaj časa. Za čiščenje je enostaven. Vendar je problem v tem, ker ima timer – pri nas pa velikokrat zmanjka elektrike, zato ga ne uporabljamo prav pogosto, saj se je zgodilo, da je sredi vzhajanja vse skupaj “šlo po gobe”. Pa malo dolgotrajen postopek se mi zdi. 3 – 4 ure za dobre pol kile kruha. Je pa čudovito, ko zvečer namečeš sestavine notri – zjutraj pa te čaka lepo dišeč in topel kruh za zajtrk.
LP, Ela
Jaz ga imam od januarja -znamka Severin. Z njim sem zelo zadovoljna in velikokrat spečem kruh v njem. Na peko se pa moraš navaditi in sama malo pogruntati – seveda se je potrebno držati osnovnih navodil, koliko tekočine in koliko moke in ostalega. Jaz spečem mlečnega, polnozrnatega, v mlečnega dodam tudi jajce, pa rozine, pa tudi pehtran sem že dodala in seveda malo ruma. Sicer pa je pri nas dobrodošel, ker s sinom ne smeva uživati navadnega kruha (zaradi celiakije). Tako da pečem enkrat iz pšenične moke in enkrat iz dietne. Mi smo vsi zadovoljni. Res pa je, da je čas peke kar dolg, posebno še, če rabiš kruh takoj. Sicer pa ima timer in ga nastaviš, da imaš zjutraj sveže pečen kruh – ali pa ko prideš iz službe.
Upam, da sem ti pomagala pri lažji odločitvi.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.