Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika aparat za peko kruha – zopet !!!!!!

aparat za peko kruha – zopet !!!!!!

Tudi jaz sem kupila aparat za peko kruha- Clastronic. In sedaj me zanima kakšno moko uporabljate. V navodih piše moka Dorum in Semonilna ali nekaj podobnega ali kdo pozna te moke. Kruh sem spekla z moko Tip 400 in mi je malo padlo skupaj. Lepo prosim za kakšen recept, da se bomo lahko med prazniki igrali z peko kruha.

ti si pa res ena čenča…..jaz pečem kruh iz polnozrnate moke, tebi pa bom napisal recept za pol-pol….torej vzemi :
300 gr. polnozrnate moke
300 gr. bele moke tip 400 ali 500
0.30 litra mlačne vode v katero si dala 3 dag kvasa,čajno žli.sladkorja in moke
počakaj da se kvas dvigne, dodaj k moki in dodaj še
1 jušno žlico olja
1 čajno žličko soli
lahko dadaš še kakšna semena (sezam,bučna,sončnična)…..
in to je to…
Zakaj ti je kruh “skupi padel” ne vem, ali si kaj pokrov odpirala in kukala notri, a,a,a,a….ker te je firbec matral……če imaš 3 stopnje za nastavitev porjavelosti-zapečenosti, poizkusi dati na 3 stopnjo, oz. na največ, tako bo skorja zelo dobra..
no želim ti, da bi ti uspelo, čenča čenčasta…..

Hvala za recept. Vprašanje – Kje se dobijo semena ?

Čenča čenča, semena dobiš v vsaki večji trgovini (Mercator, E.Leclerc, Špar, ….)

Pa dobro peko Čenča čenča.

Kakor berem, vas že kar nekaj peče kruh doma. Zakaj? Koliko časa se porabi za peko kruha?
lp

Z mojim Severinom se kruh “dela” in peče eno uro.

asja, to pa ne bo držalo….3 ure pa res…..

O ja, je prav. Ta hitri program, ki prav lepo speče in zmeša, naredi to v eni uri oz. 58-ih minutah. Res pa je, da ne naredim celega polnozrnatega, ampak ponavadi pol (bele)- pol (ali koruzno ali polnozrnato).

Kateri aparat pa imaš ti, Jože? Ali pa imaš krušno peč?

SEVERIN imam, tako kot ti….ampak probaj spečt kruh na 3 urni program, boš videla kako je dober…..

Sem probala, Jože. Ampak kaj, ko se včasih mudi, pa je še ena ura preveč :)))

Se pa strinjam (pa saj je tudi logično), da je tisti 3-urni program boljši.

Ali ima kdo izkušnje s peko brezglutenskega kruha – mislim z aparatom za peko kruha. Rada bi recept in naziv takega aparata in kje se ga dobi.
Hvala in lp!

Manja pozdravljena.
Imam zelo dobre izkušnje s peko brezglutenskega kruha. Ker pa moramo pri nas peči tudi brez mleka in jajc, lahko recepte še prilagodiš. Recepte za kruh najdeš na http://med.over.net/za_bolnike/bolezni_clanki/alergije/, pod rubriko “recepti”. Pri nas doma že nekaj let uporabljamo avtomat za kruh, znamke LG. Toda, iz izkušenj in zaradi boljše skorje, zadnje leto rajši pečem brezglutenski kruh v modelu, v pečici. Ta vedno uspe, v avtomatu pa ne nujno. Naš brezglutenski kruh je najboljši, če je masa bolj tekoča (ne pa preveč), zraven po novem dodam še pecilni prašek, vzhajam pa ga precej krajši čas, kakor navaden kruh. Pri peki dodam v pečico posodo z vodo, tako da skorja ni predebela in se ne lomi.
Je pa res, da avtomat prištedi precej časa in packarije, toda vseeno trdim, da je najboljši kruh (tudi tisti iz navadne ali polnozrnate moke), narejen v hlebčkih in pečen v pečici mnogo boljši, kakor tisti iz avtomata. Pa še testo se vmes lahko popravlja, he, he….

Kako velik je pekač za kruh – vem, lahko grem v trgovino in pogledam, ampak zaenkrat sprašujem tu!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close