aparat za peko kruha – zopet !!!!!!
Tudi jaz sem kupila aparat za peko kruha- Clastronic. In sedaj me zanima kakšno moko uporabljate. V navodih piše moka Dorum in Semonilna ali nekaj podobnega ali kdo pozna te moke. Kruh sem spekla z moko Tip 400 in mi je malo padlo skupaj. Lepo prosim za kakšen recept, da se bomo lahko med prazniki igrali z peko kruha.
ti si pa res ena čenča…..jaz pečem kruh iz polnozrnate moke, tebi pa bom napisal recept za pol-pol….torej vzemi :
300 gr. polnozrnate moke
300 gr. bele moke tip 400 ali 500
0.30 litra mlačne vode v katero si dala 3 dag kvasa,čajno žli.sladkorja in moke
počakaj da se kvas dvigne, dodaj k moki in dodaj še
1 jušno žlico olja
1 čajno žličko soli
lahko dadaš še kakšna semena (sezam,bučna,sončnična)…..
in to je to…
Zakaj ti je kruh “skupi padel” ne vem, ali si kaj pokrov odpirala in kukala notri, a,a,a,a….ker te je firbec matral……če imaš 3 stopnje za nastavitev porjavelosti-zapečenosti, poizkusi dati na 3 stopnjo, oz. na največ, tako bo skorja zelo dobra..
no želim ti, da bi ti uspelo, čenča čenčasta…..
Manja pozdravljena.
Imam zelo dobre izkušnje s peko brezglutenskega kruha. Ker pa moramo pri nas peči tudi brez mleka in jajc, lahko recepte še prilagodiš. Recepte za kruh najdeš na http://med.over.net/za_bolnike/bolezni_clanki/alergije/, pod rubriko “recepti”. Pri nas doma že nekaj let uporabljamo avtomat za kruh, znamke LG. Toda, iz izkušenj in zaradi boljše skorje, zadnje leto rajši pečem brezglutenski kruh v modelu, v pečici. Ta vedno uspe, v avtomatu pa ne nujno. Naš brezglutenski kruh je najboljši, če je masa bolj tekoča (ne pa preveč), zraven po novem dodam še pecilni prašek, vzhajam pa ga precej krajši čas, kakor navaden kruh. Pri peki dodam v pečico posodo z vodo, tako da skorja ni predebela in se ne lomi.
Je pa res, da avtomat prištedi precej časa in packarije, toda vseeno trdim, da je najboljši kruh (tudi tisti iz navadne ali polnozrnate moke), narejen v hlebčkih in pečen v pečici mnogo boljši, kakor tisti iz avtomata. Pa še testo se vmes lahko popravlja, he, he….
Forum je zaprt za komentiranje.