Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Aparat za peko kruha – trda skorja

Aparat za peko kruha – trda skorja

Prosim vas za pomoč. Zakaj ima kruh pečen v aparatu za peko kruha vedno skorjo trdo kot kamen?

Mi imamo radi, da ima sveže pečen kruh trdo in hrustljavo skorjo.

Ko sem kruh prvič pekla, sem ga, pečenega, samo postavila na rešetko, da se je ohladil. Napaka! Takrat je bila šele skorja trda. Zdaj ga vedno zavijem v dekco, tako kot je moja mama zavijala potico. Da ohrani lepo obliko (da se ne potlači), ga ne obračam na glavo.

Morda tu delaš kaj narobe, mami30? Tudi če se kruh peče zelo dolgo, se suši in takrat je kruh in tudi skorja bolj izsušena.

Natassa

Jaz kruh iz kruhomata okrog in okrog poškropim z vodo in ga še vročega zavijem v krpo.

Če nastaviš zapečenost na manjšo ali srednjo, je skorja manj trda. Sicer pa tudi jaz kruh po peki zavijem v suh prtič, čez pa dam še vlažnega, ki pa ga čez ene pol ure odstranim. Skorja je tako še vedno hrustljava, ni pa trda.

lp

Julija

Še nekaj sem pozabila. Skorja je trša tudi, če daš v testo sladkor. Ker le ta karamelizira in posledično je tudi skorja trša. Jaz pečem kruh VEDNO brez sladkorja in ravno tako lepo vzhaja.
Pa poskusi zamenjati vodo z jogurtom ali pinjencem ali pa vodo vsaj delno nadomestiti. Tudi to prispeva k mehkejši skorji.

lp

Julija

Kot je že nekdo dejal, kruh ko ga vzameš iz pečite poškropiš z vodo.
Jaz vzamem papirnato servieto in jo namočim z vodo (kar močno) nato z njo “obrišem” celi kruh., potem ga zavijem ali v kuhinjsko servieto-krpo ali v prt. Potem skorja ni nikoli tako trda. To so delali tudi peki v starih časih.
LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close