aparat za peko kruha-problem
Če imaš rad bel kruh, je tukajle super recept:
500 g bele moke (pol gladke, pol ostre)
1,5 dcl vroče vode
1,5 dcl radenske (ali toliko več vroče vode)
pol žličke sladkorja
suh kvas
sol
1 dcl olivnega olja
Nastavim na hitri program (ena ura).
Včasih pa zmanjšam količino bele moke in dam za isto količino koruzno ali malo več polnozrnate moke.
Spomnim se besed direktorja velike pekarne, ki je komentiral pritožbe zaradi slabe kakovosti kruha, ki ga pečejo.
Rekel je, da so odkrili, da delavci kradejo olje in ga prodajajo na črno. Pri izdelavi testa vanj ne vlijejo vse potrebne količine olja, ampak ga vsak dan odnesejo vsaj gajbo. Namesto njega pa dajo v testo vodo, zato je kruh prazen, suh in brez okusa.
Torej profesionalci tudi uporabljajo olje……….
Forum je zaprt za komentiranje.