Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika aparat za peko kruha-problem

aparat za peko kruha-problem

Živjo!

Imam en problem pri peki kruha na aparat. Kruh je po poke pretrd-kaj je narobe. Ko je pečen je super, potem ko se suši postane pa trd. Kaj delamo narobe?

Prosim za pomoč!!!

Ko vzameš kruh iz avtomata, ga zavij v servet dokler se ne ohladi. Nato ga hrani v vrečki, če ga seveda ne pojeste v nekaj urah.

ko kruh vzamemo iz aparata je že malo trd ampak še sprejemljiv. Ohladimo ga na rešetki in pokrit je s prtičkom. Ampak ko se shladi pa postane zelo trd. Ali je kaj narobe s količinami vode-kvasa-moke?

Napiši recept!

Sem ugotovila, da je (vsaj pri meni) fora v tem, da mora biti kruh nekaj časa dobro zavit (ne samo pokrit). Ko se hladi ga toplota, ki jo oddaja, mehča.

v bistvu smo do sedaj naredili tako kot piše v receptu. Bom poskusila zaviti kruh v servet in potem sporočila, če deluje. Hvala!

Jaz imam tudi tak aparat,prosim kaksen pameten recept.HVALA

uspelo mi je! Ko je kruh pečen, ga malo namažem z vodo in zavijem v servet. Potem pa ostane kruh mehak. Hvala za pomoč.

Če imaš rad bel kruh, je tukajle super recept:

500 g bele moke (pol gladke, pol ostre)
1,5 dcl vroče vode
1,5 dcl radenske (ali toliko več vroče vode)
pol žličke sladkorja
suh kvas
sol
1 dcl olivnega olja

Nastavim na hitri program (ena ura).

Včasih pa zmanjšam količino bele moke in dam za isto količino koruzno ali malo več polnozrnate moke.

Pomagačka hvala

samo koliko kvasa??????????

Bojan

1 DCL olja? V mojih nemško angleških receptih( pa še ti niso glih) pa piše največ 0,3 dcl olja. Kakšna je razlika v kruhu , če daš več olja?
lp t.

Jaz dam eno vrečko suhega kvasa, Digi ali Instant kvas od Dr.Oetkerja. Mislim, da ga je 7g. Če pa daš svežega, pa mislim, da ga je cca 4g (poglej na zavitek, piše koliko kvasa je treba za 500 g moke).

V bistvu nikoli ne merim tale dcl, zlijem kar iz steklenice. Če sem dala manj kot pol dcl, se mi je zdelo, da se nekako ne drži tako dobro skupaj.

mi pa ne damo nič olja, ker ga tudi v navodilih ni.

Spomnim se besed direktorja velike pekarne, ki je komentiral pritožbe zaradi slabe kakovosti kruha, ki ga pečejo.

Rekel je, da so odkrili, da delavci kradejo olje in ga prodajajo na črno. Pri izdelavi testa vanj ne vlijejo vse potrebne količine olja, ampak ga vsak dan odnesejo vsaj gajbo. Namesto njega pa dajo v testo vodo, zato je kruh prazen, suh in brez okusa.

Torej profesionalci tudi uporabljajo olje……….

Pa tudi kisla smetana se zelo dobro obnese v kruhu. Namesto olja namreč.

H V A L A vsem,ki ste se trudili z mano.
Pekarne sicer ne bom odprl,pecem pa zelo dober kruh.

Jaz dam pa dve žlici margarine,pa je tudi dobro.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close