Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika aparat za peko kruha – ponovno

aparat za peko kruha – ponovno

Malo sem prebirala ta forum in me je kar močno prijelo, da bi si kupila ta aparat. Prosim vas za vaše mnenje, ali se ga izplača in ali pride vsaj približno tak kruh ven kot ga kupiš v trgovini?

Jaz sem ga kupila (CLATRONIC – v Sparu trenutno stane 22,900 in v njem spečeš do 1,3 kg kruha). Še vedno eksperimetiram, delam malo po svoj, malo po naodilih…in vedno mi uspe. NAd kruhom smo navdušeni. Ni pa takšen, ko v trgovini. Je boljši, vsaj meni se zdi tako. In točno veš, kaj ješ, kaj je notri. Kar pa me še bolj navdušuje je to, da mi naredi čisto vsako testo, kar si zamislim. Primer. Vanj sem zmetala sestavine za testo za pito, malo pritiskala na gumbe in čakala. Ven sem dobila krhko testo, ki se mi ni niti malo lomilo (kar je bil do sedaj pri meni večen problem). Poskusila sem s piškoti. Testo je uspelo. Preložila sem ga v strojček za piškote, spekla in pojedli smo jih. Testi za pizzo je tudi enkratno. Brez packanja, umazane posode, pultov…To me najbolj navdušuje.

Hvala lepa, no ravno danes se je začela akcija v Sparu in zato sprašujem. No po službi jo bom kar mahnila ga iskat. Potem bom pa poročala a mi je všeč ali ne.

Upam, da ti bo res všeč! Pa ne pozabi na moko in kvas. Aja, jaz uporabljam kar svežega, čeprav povsod piše, da se uporablja suhi kvas.
Dober tek in poročaj, kako je uspelo!
Arja

Koliko časa pa traja ves postopek?

lp

Jaz vse (ne glede na to, kaj piše na receptih v priloženi knjižici) pečem na varianto “HITRO”, ki traja za peko kruha 2 uri (vse, od začetka, do konca). Če želiš jesti topel kruh, se moraš le spomniti dve uri prej, preden te “prime” (pod pogojem seveda, da imaš doma moko in kvas, voda pa teče iz pipe, nekaj soli pa se tudi vedno najde). Sicer pa lahko nastaviš tudi program, ki traja nekje okrog tri ure in pol (ne vem natančno, ker ga ne uporabljam). Imaš pa tudi časovno prednastavitev, kar pomeni, da daš npr. zvečer sestavine za kruh v aparat, ga vklopiš in naravnaš na čas, ob katerem želiš, da ti zadiši po sveže pečenem kruhu… No, sedaj sem pa postala lačna…
Pozdrav! Arja

Halo, Arja, tudi jaz ga že imam. Včeraj popoldne smo ga šli kupit v Špar in zvečer ko je šla tamala spat smo ga pa tudi sprobali. Probala sem ta hitro varianto in glejga zlomka – super kruh je ratal. Naredila sem za variatnto 2 – večja teža in kruh ko je vsahajal in se začel pečt ga je bilo skoraj do okenčka na vratcih. Malo me moti le to, da zgornja stran ni preveč zapečena. No ampak za prvič je bilo super in za danes zjutraj ga ni nič ostalo. Še enkrat hvala za nasvet.
Zdajle sem se spomnila, kolk pa kaj ta stvar porabi elektrike, a mogoče veš?
V navodilih včeraj nisem imela časa še to iskat, se je preveč mudilo kruh pečt – hi hi hi.
Drugače pa – ti želim en bolj sončen dan, kolkr pa tolk deževen kot je sedaj.

DOBRO JUTRO, ŠPELA!

Ta reč menda sploh ne porabi veliko energije ( 800W). Na kulinarikije nekdo naredil “kalkulacijo” za peko kruha v aparatu in prišel do ugotovitve, da pride kilogram kruha približno 140 SIT ( z energijo vred). Od tega znese energija cca 15 – 20 SIT!!!(tudi jaz ne morem verjeti, ampak tisti, ki znajo preračunati, to že vedo). V dveh urah aparat porabi 1600W. Koliko stane kilovatna ura energije pa poglej na račun za elektriko in videla boš, da je poraba zares zanemarljiva.

Aja, pa še to. Tudi mene je motila svetla skorja zgoraj. Sedaj pa, po končani peki dam še za 10 – 15 minut dopeke (BACKEN), pa malo bolj porjavi. Sicer pa poskusi pred pečenjem kruh premazati z (belo) žitno kavo (jaz še nisem poskusila, ker nimam, takrat ko pečem nikoli kuhane). Potem pa zna biti barva lepša.

Pa dober tek!

Ej, Arja zlata si, bom poskusila s kavo, komaj pa že čakam, da danes pridem domov in probam nekja novega spečt.

Apat v dveh urah porabi 0.8 kW*1h = 1.6 kWh, ceno za kilovatno uro pa dobite vsak mesec na poloznicah za elektriko. Cena za kWh je 17.32 SIT, ta ta poceni varianto pa je potrebno odsteti 10.19 SIT. Tisto o porabi 20 SIT na kg kruha kar drzi.

Lp!

Mitja

Arja, živjo

Včeraj sem zopet pekla ker sem ful navdušena in sem naredila kruh iz polbele moke in lejga ni tolk vzhajal oz je in kolkr zgleda je na sredini noter padu – ampak vseeno je dober, Kje sem ga polomila? A ti uporabljaš suh kvas ? Ko piše zavojček – ali je to 7, 98 10 g ker sem nekje opazila v receptih v priloženi knjižici, da naj upoštevamo vrečke s 15g, jaz imam vrečke po 8 g in je prejšno rundo kar dober ratal, no za včeraj pa že veš kaj se mi je naredil.

Pozdrav,

Špela!

Jaz vedno (ne glede kaj piše v navodilih) pečem na hitro vaianto (1.58). Uporabljam pa vedno SVEŽI kvas. Za manjšo količino (prva varianta) ga dam približno 15 g. Kruh mi ni še nikoli padel skupaj in je lepo vzhajal tudi če sem pekla iz polnozrnate moke.
Arja

Ja arja jaz sem probala na normalno varianto peke ta dolgo, ker sem naštimala tajmer za danes zjutraj, tko da tudi nisem videla kaj se je s testom dogajalo, ker se je peklo ponoči.
Una tahitra varianta včeraj je pa ratala super.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close