Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Aparat za peko kruha ELTA

Aparat za peko kruha ELTA

Ojla dame :))))))

vem, da prav velikokrat ne pišem tu gor… ampak ve ste kot naročene za nasvet, ki ga nujno potrebujem.

… saj sem prepričana, da je bilo že velikokrat govora o teh aparatih za kruh peč, ampak a katera kaj ve o ELTI aparatu?

cena je 14.000 in zajema:
– 1000 W
-primeren za pripravo kruha do 1250g
-nastavljiv timer (do 13 ur)
-10 programov za pripravi kruha, marmelade, peciva
-funkcija ogrevanja kruha do 60 minut
-nastavljiva kontrola peke za svetlo, srednje in temno obarvano skorjo kruha
-2 gnetilki

a je to dovolj? oz. ali bi mi prav prišla še kakšna dodatna funkcija, če bi vsake tolko spekla samo kakšen kruh s semeni?

hvala za vsako informacijo!

lep večer… pa dobr spite 😉

Funkcije so očitno podobne kot na mojem Severinu, s to razliko, da ima moj samo eno gnetilo – se mi zdi še vedno boljša ena luknja v kruhu kot dve ;-)).

Za kruh s semeni boš uporabila enega od 10 programov – ti bo v navodilih pisalo katerega. V kruhomat namečeš sestavine, po navodilih seveda, semena pa boš dodala šele po določenem času (bojda zapiska aparat ko jih je potrebno dodati, ne vem če tudi ta model ki si ga ogledala).

Izkušenj s firmo Elta pa sama nimam, če ima vse kar si navedla potem ima dovolj ;-)). Kakšne kvalitete izdelke pa pri Elti delajo ti bodo pa upam druge povedale ;-)).

Pa uspešno peko ti želim.

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Dobro jutro!

Se opravicujem, ce izrabljam tale post za pozdrav. Nimam nobenega kruhomata; vse na stari nacin:)

Sonce, ti si pa zgodnja to jutro:)))

Lep dan

Zivjo,
firme Elta sicer ne poznam. Imam pa kruhomat Kenwood, ki ima vse enake fumkcije kot Elta (za kar si opisala), 1 samo gnetilo (po mojem je dovolj) in odlicno pece. Tudi v VIP-u je bil ocenjen kot najboljsi. Ko sem ga jaz kupila (pred dvemi meseci) je bil v Merkurju v akciji za 15.000 Sit, to se pravi, da ni bistvene razlike z Elta, kvaliteta pa je zagotovljena. Razmisli!

Lp
Varvi

v čem je pravzaprav fora tega gnetila?… ok, za gnetenje, samo če sta pa dva, a to potem pomeni, da je kruh rahlejši?

Če imaš kakšno možnost, izberi aparat drugega proizvajalca. Pred nekaj meseci sem razmišljala o nakupu Eltinega LCD televizorja pa mi je pošteni prodajalec povedal, da je (dobesedno) “ta firma eno sranje – za malo denarja malo muzike.”.

Jaz sem dobila Elta aparat za novo leto. Od takrat še nisem kupila kruha. Pri nas se razvajamo z raznimi stvarmi. Tudi vlečeno testo sem že poiskusila narediti. Jaz sem z njim zelo,zelo zadovoljna.
Zakaj bi bila znamka Elta sranje pa ne vem, treba je poiskusiti in šele potem kritizirati.
Najboljši je pirin kruh, ki ga naredim z mešanico ržene ali navadne moke. Prav tako je super s semeni, s čebulo, orehi,zelišči…
Lep pozdrav

Jaz za firmo Severin pred nakupom kruhomata še slišala nisem ;-)). Kuljen je bil v šparu v akciji za 15 tisočakov. Eni pravijo da je to “leva” firma, meni pa dobro služi.

Jana, mislim da vseeno ne gre primerjati televizorjev z kuhinjskimi aparati.

V čem je fora gnetila – kruh z enim gnetilom je prav fino rahel – zdaj bom ugibala, da so tisti z dvema gnetiloma morda za več kruha (moj sprejme maximalno 600 g moke plus dodatke) in zato lažje pregnete?? Res ne vem. Moj Severin meče testo prav pošteno ob steno posode, pa čeprav ima samo eno kljuko ;-))

Babi, sem bila res zgodna, je bil dolg dan, zato sem pa danes nadoklnadila s spanjem ;-))

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

hvala za odgovore :))

bomo tudi pri nas začeli peč domač kruh in bo že navsezgodaj zjutraj tko dišalo po stanovanju…..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close