aparat za peko kruha 2
Pred kratkim smo kupili omenjeni aparat. Vse lepo in prav (10x zaporedoma je bil kruh odlicen). Vceraj pa…groza….bil je kot en kamen…visina 5 cm (cisto zbit skupaj, zgledalo je kot da ni nic vzhajal…kvas sem dala tudi notri (mogoce celo malo vec)). Kaj mislite, da je vzrok za “neuspel” kruh? Vse potrebne sestavine pa sem uporabila.
Hvala ze v naprej za morebitne odgovore.
Anja
Skoraj nemogoce se mi zdi, da bi pri cisto enakih kolicinah prislo do take razlike. Mogoce je kdo med hajanjem prestavil, pretresel aparat za peko in je testo padlo skupaj, sicer je pa lahko bil zanic kvas ali premalo tekocine. Lahko da ste pozabili dodati sladkor??
Ne vem, jaz uporabljam aparat sedaj tri mesece in se mi to se ni zgodilo.
Mene pa zanima, ali lahko spečete tudi kruh iz samo ržene moke. Jaz sem ga poskušala že dvakrat, pa mi ni uspelo, je tak “pocast” pa zbit. Če pa dodam pol bele moke je pa v redu. Vendar pa bi rada samo ržen kruh. Je to sploh možno?
Kako pečete pa kruh iz koruzne moke, v kakšnem razmerju (recept sestavine)?
Hvala za vaše nasvete
Forum je zaprt za komentiranje.