Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika aparat za peko kruha 2

aparat za peko kruha 2

Pred kratkim smo kupili omenjeni aparat. Vse lepo in prav (10x zaporedoma je bil kruh odlicen). Vceraj pa…groza….bil je kot en kamen…visina 5 cm (cisto zbit skupaj, zgledalo je kot da ni nic vzhajal…kvas sem dala tudi notri (mogoce celo malo vec)). Kaj mislite, da je vzrok za “neuspel” kruh? Vse potrebne sestavine pa sem uporabila.

Hvala ze v naprej za morebitne odgovore.

Anja

Skoraj nemogoce se mi zdi, da bi pri cisto enakih kolicinah prislo do take razlike. Mogoce je kdo med hajanjem prestavil, pretresel aparat za peko in je testo padlo skupaj, sicer je pa lahko bil zanic kvas ali premalo tekocine. Lahko da ste pozabili dodati sladkor??
Ne vem, jaz uporabljam aparat sedaj tri mesece in se mi to se ni zgodilo.

Ne vem kakšen kvas uporabljaš. Možno je, da pač ni bil aktiven (ni vzhajal). Možno je tudi, da si ga “zaparila” – nanj vlila prevročo vodo. Tudi meni se je enkrat zgodilo enako. Nikar se ne sekiraj zaradi enega zafušanega kruha. Zgodi se celo najboljšim pekom.
LP in veliko dobrega kruha!
Arja

Jaz bi tudi rekla, da je bil kvas zanič. A si med pripravo kaj pokukala notri, je šel kruh gor?
Katero znamko aparata pa imaš?

Mene pa zanima, ali lahko spečete tudi kruh iz samo ržene moke. Jaz sem ga poskušala že dvakrat, pa mi ni uspelo, je tak “pocast” pa zbit. Če pa dodam pol bele moke je pa v redu. Vendar pa bi rada samo ržen kruh. Je to sploh možno?
Kako pečete pa kruh iz koruzne moke, v kakšnem razmerju (recept sestavine)?

Hvala za vaše nasvete

Uporabljam suhi kvas (rok uporabe se ni potekel (do maja)…ampak je pa mozno, da je bil vseeno ze zanic). Imam aparat znamke Severin.
Res me je presenetilo, ker je bil kruh prej pa vedno odlicen.

Hvala vsem za odgovore.

Anja

DEFINITIVNO KVAS
Možno pa tut – če uporabila prednastavitev (če se je peklo ponoči), da je sol prišla v stik s tekočino – menda to ni v redu. Je pa ZELO pomembno kateri kvas uporabljaš.Qetker je OK.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close