Aparat za kuhanje
Thermomix npr. ali pa Cookit. Ne, nimam ga in se mi ne zdi ne vem kako uporaben za moj način kuhanja.
https://www.bosch-home.com/de/shop/kuechenmaschine-mit-kochfunktion/cookit
Slowcooker v originalu:
Za unega nesptrpeža ki teži s primerjavo “proizvajanja smeti” : tudi ekonom lona alias kuhanjepod pritiskom za hitri način prirave proizvaja smeti” – oblizane kosti in olupke po koncu hranjenja…
Bisto počasnega kuhalnika je, da regulirano se kuha neka zadeva, ki se mora dolgo ( npr. 2, 3 ure), ne sme pa vreti ta čas in da ti ni treba zraven stat nonstop in mešat- torej kontrolirano regulira temeraturo. To belja za vse obare, golaže, pečenke iz enih kosov mesa, ki se morajo kuhat in pečt po dve uri več, pa ni ujno v pečici…
Ja, ja smo te razumeli avtor “nestrpnež”, ne skrbi…
Ampak ti imaš cajt zraven stat, pa nadzirat eno dolgo kuhajočo zadevo ( če sploh kuhaš), drugi pa vmes še kaj drugega počnemo tisti dve uri, ko se golaž kuha, ne stojimo nadzorniško zraven in nonostp loca odkrivamo…. ( sakazem off).
Jaz ga priznam čedalje več namenoma nimam tudi za stanje ob loncih a klasični način, pa zelo rada kuham, sem v 30ih letih skuhala na hektolitre tudi golaža omak, pa počasi dušenih pečenk ne v pečici jasno, pa cock au vin napirmer, pa marmelad, vseh sort klasično pripravljene hrane, ki se mora nekako dolgo kuhat in mešat, sploh ko gre za reduciranje in naravno zgoščevanje brez moke in škroba… – tehnologija gre naprej in pomaga tudi v kuhinji na šporhetu.
Saj verjento rezir aparat na štrom in celo aku polnjenje ti je tudi olajšal življenje, se ne briješ samo na roke – ali pač?
Pa mobič, pa računalnik, bela tehnika, hladilne naprave polnjene s plinom ( klimatske naprave, hladilniki, ipd) – to so največje smeti iz kuhinje in gospodinjstva, ko zlate in platinaste delce ven poberejo in vržejo na smetišče.
Forum je zaprt za komentiranje.