Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Aparat za kuhanje

Aparat za kuhanje

Kako se točno reče tistemu aparatu za kuhanje, ko v njem lahko kuhaš juhe, rižote, zelenjavo na pari, pečeš meso, delaš kreme za torte in kremšnite in podobno?

Ga ima katera?

Kako se obnese?

Thermomix npr. ali pa Cookit. Ne, nimam ga in se mi ne zdi ne vem kako uporaben za moj način kuhanja.

https://www.bosch-home.com/de/shop/kuechenmaschine-mit-kochfunktion/cookit

Kaj bodo še pogruntal za proizvajanje smeti….

Slowcooker v originalu:

slowcooker

Za unega nesptrpeža ki teži s primerjavo “proizvajanja smeti” : tudi ekonom lona alias kuhanjepod pritiskom za hitri način prirave proizvaja smeti” – oblizane kosti in olupke po koncu hranjenja…

Bisto počasnega kuhalnika je, da regulirano se kuha neka zadeva, ki se mora dolgo ( npr. 2, 3 ure), ne sme pa vreti  ta čas in da ti ni treba zraven stat nonstop in mešat- torej kontrolirano regulira temeraturo. To belja za vse obare, golaže, pečenke iz enih kosov mesa, ki se morajo kuhat in pečt po dve uri več, pa ni ujno v pečici…

Proizvajanje smeti v smislu dajanja na trg nepotrebne aparate, ki se parkrat uporabijo, potem stojijo v omari, če 5 let pa gredo na smetišče. Hrana lahko da je ok, samo se jo da skuhat tudi v normalni posodi na štedilniku.

Ja, ja smo te razumeli avtor “nestrpnež”, ne skrbi…

Ampak ti imaš cajt zraven stat, pa nadzirat eno dolgo kuhajočo zadevo ( če sploh kuhaš), drugi pa vmes še kaj drugega počnemo tisti dve uri, ko se golaž kuha, ne stojimo nadzorniško zraven in nonostp loca odkrivamo…. ( sakazem off).

Jaz ga priznam čedalje več namenoma nimam tudi za stanje ob loncih a klasični način, pa zelo rada kuham, sem v 30ih letih skuhala na hektolitre tudi  golaža omak, pa  počasi dušenih pečenk ne v pečici jasno, pa cock au vin napirmer, pa marmelad, vseh sort klasično pripravljene hrane, ki se mora nekako dolgo kuhat in mešat, sploh ko gre za reduciranje in naravno zgoščevanje brez moke in škroba… – tehnologija gre naprej in pomaga tudi v kuhinji na šporhetu.

Saj verjento rezir aparat  na štrom in celo aku polnjenje ti je tudi olajšal življenje, se ne briješ samo na roke – ali pač?

Pa mobič, pa računalnik, bela tehnika, hladilne naprave  polnjene s plinom ( klimatske naprave, hladilniki, ipd) – to so največje smeti iz kuhinje in gospodinjstva, ko zlate in platinaste delce ven poberejo in vržejo na smetišče.

Se popolnoma strinjam, da je tale slowcooker navadna nepotrebna šara. Golaž in podobne dolgo kuhajoče stvari se popolnoma brez težav, brez nadzora in mešanja delajo v pečici. Vključno z marmeladami, da sploh ne omenjamo pečenk.

To pravzaprav ve vsaka gospodinja z malce kilometrine.

Aja, pa daj no razloži kaj je to “Cock au vin” :)))))))

Aja, pa daj no razloži kaj je to “Cock au vin” :)))))))

Coq au Vin, da ne bo preveč picajzlanja… MI je šlo ekaj drugega po glavi, priznam 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close