Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek aparat za kavo

aparat za kavo

Kupila bi si kavni aparat. Obožujem pa belo kavo, tako da potrebujem takega, ki super speni mleko.

S katerim ste zadovoljni? Katero kavo pijete?

Tudi jaz bi ga imela. Vendar so pa dobri aparati kar dragi.

Odgovor na objavo uporabnika
Roxi, 27.12.2021 ob 08:46

Tudi jaz bi ga imela. Vendar so pa dobri aparati kar dragi.

Razpri noge za dnar, pa ti ne bo treba skrbet za ceno. A pa se omoži z bogatašem. Karkoli, babam so odprte mnoge poti do $$$ 😀

Tudi jaz bi aparat za kavo, ampak tak, da naredi 2dcl kave, ne le espreso ali podaljsano.

Seveda, da ima se penilec mleka in da sproti melje kavo.

In ne bi dala za tak aparat 800€, tega denarja ni vredna kava.

Moram priznati, da tale tvoja ideja sploh ni slaba. Jaz pa garbam po 14 h / 7 dni na teden. Jutri zgodaj zjutraj se odpravim na Letalisko 5 kjer se bom zacela prodajat za €. Koliko mislis, da bi morala racunat za full service?

Danes so aparati za kavo ful moderni, a ravno včeraj sem prebrala, koliko odpadkov puščajo za sabo kapsule. Morda da še komu misliti, ali je res potreben? Pri nas sicer pijem kavo samo jaz, zato jo skuham kar v džezvi, a zdaj vsaj vem, zakaj se bom z lažjim srcem odrekla morebitnemu aparatu.

odpadki, 27.12.2021 ob 10:39

Danes so aparati za kavo ful moderni, a ravno včeraj sem prebrala, koliko odpadkov puščajo za sabo kapsule. Morda da še komu misliti, ali je res potreben? Pri nas sicer pijem kavo samo jaz, zato jo skuham kar v džezvi, a zdaj vsaj vem, zakaj se bom z lažjim srcem odrekla morebitnemu aparatu.

Saj ti aparati niso vsi na kapsule, eni delajo na kavo v zrnu.

da se navezem, 27.12.2021 ob 09:58

Tudi jaz bi aparat za kavo, ampak tak, da naredi 2dcl kave, ne le espreso ali podaljsano.

Seveda, da ima se penilec mleka in da sproti melje kavo.

In ne bi dala za tak aparat 800€, tega denarja ni vredna kava.

Seveda je vredna tega dobra kava v šalici in nakup takega aprata je vreden vsakega investiranega evra – ker je dober kvaliteten aparat  za domača gospodinjstva “pomanjšana” verzija tistih gostinskih aparatov, za 7000+ EUR npr. Gaggia in La Cimbali  🙂

Cene med 600 in 1000 EUR za dober samodejni kavni aparat, s keramičnimi mlinčki za sprotno mletje, 19+ barov pritiska iztekajoče vode ( to je najbolj pomembno), majhni stroški vzdrževanja , enostavno čiščenje,  inox  kovinskim ohišjem  in deli,  možnost regulacije intenzitete iztečene kave,  samodejno penjenje mleka, ipd…. Dobre znamke v tem segmentu za domačo uporabo  pa so: DeLonghi, Krups, Jura, AEG.

In  res je, da je aparat na kavne kapsule  praktičen, cortkan za pogledat, ker zavzame mikro prostora na kuhinjskem pultu, ala razni Nespresso in DolceGusto, ipd….., je pa izjemno obremenjujoče za okolje glede porabljenih kapsul in limitirana priprava napitkov; ki nikoli niso niti približek tistemu iz prave mašine, ki je večinoma iz kovine tudi znotraj, ne samo zunaj ( dolga življenska doba).

. https://youtu.be/_sqiVBFSzvI

https://www.google.com/search?q=de+longhi+magnifica+evo&client=safari&prmd=ivnx&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjMo7y14oP1AhUoiP0HHeOICJQQ_AUoAXoECAMQAQ&biw=414&bih=622&dpr=3#imgrc=T-sfDEm_gmyaNM

Hiter nacin do kesa. Tebi bom dala gotovinski sconto.

Naša je za darilo dobila Nespresso aparat. Kava je odlična! Imamo najmanjšega, dokupila je penilec za mleko, tudi njihova firma, ki ga sin uporablja za gretje mleka za kakav.

Nespresso, 27.12.2021 ob 12:06

Naša je za darilo dobila Nespresso aparat. Kava je odlična! Imamo najmanjšega, dokupila je penilec za mleko, tudi njihova firma, ki ga sin uporablja za gretje mleka za kakav.

Izračunaj, koliko kapsul porabite na teden 🙂 🙂   Alumij za v okolje….. A moralna zavest do narave ne deluje? Ali pa jih oddajate v reciklažo morda?

za dobro kavo je vredno, 27.12.2021 ob 11:12

Seveda je vredna tega dobra kava v šalici in nakup takega aprata je vreden vsakega investiranega evra – ker je dober kvaliteten aparat  za domača gospodinjstva “pomanjšana” verzija tistih gostinskih aparatov, za 7000+ EUR npr. Gaggia in La Cimbali  🙂

Cene med 600 in 1000 EUR za dober samodejni kavni aparat, s keramičnimi mlinčki za sprotno mletje, 19+ barov pritiska iztekajoče vode ( to je najbolj pomembno), majhni stroški vzdrževanja , enostavno čiščenje,  inox  kovinskim ohišjem  in deli,  možnost regulacije intenzitete iztečene kave,  samodejno penjenje mleka, ipd…. Dobre znamke v tem segmentu za domačo uporabo  pa so: DeLonghi, Krups, Jura, AEG.

In  res je, da je aparat na kavne kapsule  praktičen, cortkan za pogledat, ker zavzame mikro prostora na kuhinjskem pultu, ala razni Nespresso in DolceGusto, ipd….., je pa izjemno obremenjujoče za okolje glede porabljenih kapsul in limitirana priprava napitkov; ki nikoli niso niti približek tistemu iz prave mašine, ki je večinoma iz kovine tudi znotraj, ne samo zunaj ( dolga življenska doba).

Moji kavi iz dzezve nic ne manjka, mi je dobra in jo obozujem, aparat bi mi bil fajn, ker je bolj enostavna uporaba, za mojo lenobo pa 800€ res ni cena.

imam tega, 27.12.2021 ob 11:28

https://www.google.com/search?q=de+longhi+magnifica+evo&client=safari&prmd=ivnx&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjMo7y14oP1AhUoiP0HHeOICJQQ_AUoAXoECAMQAQ&biw=414&bih=622&dpr=3#imgrc=T-sfDEm_gmyaNM

No, za 350€ bi pa ze slo, pa se long kavo ima ?

Super zadeva za pametno ceno.

kavni aparat, 27.12.2021 ob 08:45

Kupila bi si kavni aparat. Obožujem pa belo kavo, tako da potrebujem takega, ki super speni mleko.

S katerim ste zadovoljni? Katero kavo pijete?

vzel kake 2,3 tedne nazaj delonghi dedico pri majdiču ker je bla tam cena najbolj ugodna. Naredi super kofe, super speni mleko, porabi malo placa, ni da ni. Zaenkrat prezadovoljen

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

fensi šmeksi kapsule, 27.12.2021 ob 12:09

Izračunaj, koliko kapsul porabite na teden 🙂 🙂   Alumij za v okolje….. A moralna zavest do narave ne deluje? Ali pa jih oddajate v reciklažo morda?

nabaviš kapsule za večkratno uporabo in je stvar rešena

FASCINIRAN NAD ODGOVOROM…samo nekaj me zanima, od kje poznaš Gaggio in La Cimbali? Ker so to zlo okej brandi, pri nas jih pa praktično ni (sem tudi sam gledal da bi nabavil gaggio pa sem se ji ognil ker pri nas ni servisa, po Ita iskat kdo bi jo šraufal če rata kaj narobe pa tudi ni ravno da bi se srce veselilo)

Za La Cimballi pa kotiram prenizko…njihov Junior je nov okrog 4 k €, rabljeni so tam od jurja, jurja in pol naprej…..je pa zadeva da dol padeš

Je pa tukaj še “vmesna možnost” in sicer Lelit. Tud okej, zlo okej mašince, cenovno nižje kot la cimbali, so pa cene primerljive s tistim top šit avtomatskimi aparati…..beri od 400,500 € naprej.

Takle kavni aparat bi pa ze lahko bil kr konkretno novo letno darilo. A ne.

Meni je miklavž prinesel philipsa serijo 5400. Vam povem, da miklavž obvlada, zdaj zablestim še bolj ob vseh decemberskih obiskih.

Jaz sem tudi gledala in sem ugotovila da se mi ne splača in da je škoda prostora. Te mala jajca so stran vržen denar. Sem izbirčna pri kavi, tako da mi ta v kapsulah ne sede. Boljše mašince so pa večje in dražje.

Sem ostala pri mojem starem mlinčku in kafetjeri. Kupila pa sem grelec/penilec za mleko. Proti kavnemu aparatu je bil res drobiž.

Osnovni Nespresso avtomat za 99€ ima 19barov pritiska. Da ne boš preveč pametovala.

ti ena mami, povabila pa nebi kakšnega monovca k sebi na to fino kavo, kaj?

momčilo, 27.12.2021 ob 16:09

ti ena mami, povabila pa nebi kakšnega monovca k sebi na to fino kavo, kaj?

Ti kar pridi. Naslov pa najdi sam 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close